Diş sağlığını önemsemeden, dişlerin temiz ve beyaz görünmesi amacıyla internet aracılığıyla paylaşılan ve uzmanlar tarafından tavsiye edilmeyen uygulamalara başvuran insanlar, diş hekimlerinden tavsiye almadan evde bu tür işlemleri uygulamaya devam ediyor.



İstanbul Beykent Üniversitesi Restoratif Diş Tedavisi Ana Bilim Başkanı Dr. Sevda Öztürk Yeşilırmak, özellikle diş taşı, oksijenli su, sirke, karbonat ve limon tuzu gibi maddelerle yapılan uygulamaların uzun vadede diş aşınmasına ve hatta diş kaybına neden olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Diş hekimliğinde son dönem gelişmeleri İhlas Haber Ajansı

Yeşilırmak, diş temizliği ve beyazlatmanın farklı kavramlar olduğunu belirterek, özellikle diş beyazlatma işleminin sadece doktor kontrolünde ve klinik ortamında yapılması gerektiğini vurguladı.



Ayrıca, diş taşı temizliğinin yılda en az bir defa yapılması gerektiğini ve düzenli olarak yapılan bu temizliğin diş sağlığı açısından önemli olduğunu ifade etti.



Evde kullanılan diş beyazlatma ürünlerinin diş aşınmasına ve mine kaybına yol açabileceğini söyleyen Yeşilırmak, bu tür uygulamaların diş hekiminin önerisi olmadan yapılmaması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: İHA