Salih Bademci, son dönemin dikkat çeken oyuncuları arasında yer alıyor. Terzi dizisindeki rolüyle dikkatleri üzerine çeken oyuncu, şimdi ise Kanal D'nin iddialı projesi Dilek Taşı'nın kadrosunda bulunuyor. Bu dizide başrolde gördüğümüz Salih Bademci, Mustafa Yılmaz karakterini canlandırıyor. Venedik Film Festivali'nde Melis Sezen ile birlikte kırmızı halıda boy gösteren Salih Bademci hakkında merak edilenler haberimizde yer alıyor.  İşte Salih Bademci...

SALİH BADEMCİ KİMDİR?

Salih Bademci, 1984 yılında İzmir'de dünyaya geldi. Bornova Anadolu Lisesi'nden sonra  İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde okudu. Salih Bademci, kariyerine Barda filmiyle başladı. 2006'da büyük ses getiren projede yer alan Salih Bademci, ardından yine Serdar Akar'ın yapımcısı olduğu Elveda Rumeli dizisinde boy gösterdi.

Salih Bademci, tiyatro ile büyük bir bağ kurdu. Bu yüzden 2007 yılında Siyah Beyaz ve Renkli adlı tiyatro topluluğunu kurdu. Tesir adlı tiyatro oyunundaki rolüyle 15. Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri'nde Seçici Kurul Özel Ödülü'nü kazandı.

2014 yapımı Zeytin Tepesi dizisinde ''Akın'' karakterini, Ulan İstanbul dizisinde ''Ceyhun'' karakterini, 2015 yılında Kiralık Aşk dizisinde ''Sinan Karakaya'' karakterini canlandırdı. 20 Ağustos 2015 tarihinde oyuncu İmer Özgün ile evlendi. İstanbullu Gelin'de Fikret, Kulüp dizisinde Selim Songür karakterini ve Terzi dizisinde Dimitri karakterini canlandırdı. Son olarak Dilek Taşı dizisinde Mustafa Yılmaz karakteriyle hayranlarının karşısına çıktı.

Boyu 1.80 olan oyuncunun kilosu 75'dir. Instagram adresinde ise 1.3 milyon takipçisi vardır.

DİLEK TAŞI MUSTAFA KİMDİR?

Kanal D'nin yeni dizisi Dilek Taşı kadrosunda yer alan Salih Bademci, dizide Mustafa Yılmaz karakterini canlandırıyor. Dizinin tanıtım sayfasında Mustafa Yılmaz karakteri şu şekilde tanıtılmış:

Mustafa, karısı Canan ve kızı Cemre’yle İstanbul’un gecekondu mahallesinde hayatını sürdürmeye çalışan otuzlu yaşlarının başında bir adamdır. Haysiyeti, şerefi, ailesi için yaşamıştır her zaman. İşçi olarak çalıştığı fabrikanın lokavttan dolayı kapanması ve karısı Canan’ın yakalandığı amansız hastalık, Mustafa’nın hayatını zorlaştırmıştır. Ömrü boyunca kimseye boğun eğmemiş olan Mustafa karısını iyileştirmek için gururunu ayaklar altına alır. Fabrikaya gidip patronundan alacaklarını ister. Patronu onu kovmaktan beter edince Mustafa isyan eder. Bu isyan, Mustafa’nın hayatını değiştiren olayların da başlangıcı olur.

Editör: Orhan Duman