Kanal D ekranlarında yayınlanan Dilek Taşı dizisinin en önemli karakterlerinden bir tanesi Kenan Şanlı'dır. Genç oyuncu Ozan Dolunay tarafından canlandırılan karakter, herkesin dikkatini çekmeyi başardı. Genç oyuncu Ozan Dolunay'ın kariyeri de araştırılmaya başlandı. Bugüne kadar birçok yapımda rol alan hatta ödüllü bir oyuncu olan Ozan Dolunay, Dilek Taşı dizisindeki rolüyle de dikkatleri üzerine çekmiş durumda. Peki Ozan Dolunay kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte tüm bu soruların cevapları haberimizde yer alıyor...

OZAN DOLUNAY KİMDİR?

Ozan Dolunay, 2 Mayıs 1990 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Oyuncu, ilkokul ve lise eğitimlerinin ardından girdiği üniversite sınavında Koç Üniversitesi'ni kazandı. Bu üniversitede Makine Mühendisliği bölümüne kayıt yaptırdı. Ancak oyuncu olma hayalleri kuruyordu. Bu nedenle üniversite eğitimi aldığı sırada oyunculuk eğitimi almaya başladı. Hatta Killology adlı oyunla kariyerine başladı. Killology adlı oyundaki rolüyle 2018 yılında Üstün Akmen Ödülü'nde ''Yılın Umut Veren Erkek Oyuncusu'' seçildi.

2015 yılında Tatlı Küçük Yalancılar dizisinde Barış'ı, 2016 yılında Oyun Bozan dizisinde Rüzgar, Yüksek Sosyete dizisinde ise Mert Çalhan karakterlerini canlandırdı. 2017 yılında Lise Devriyesi'nde Yiğit Doğrusöz, 2018'de Darısı Başımıza dizisinde Ozan Tekinsoy, 2019-2020 sezonunda Zalim İstanbul dizisinde Cenk Karaçay, 2020 yılında Menajerimi Ara dizisinde kendisini oynadı. Yine aynı yılda İyi Günde Kötü Günde dizisinde Sarp Karası'yu, 2021 yılında Misafir dizisinde Giray karakterini canlandırdı. Son olarak Kanal D'nin dizisi Dilek Taşı'nda Kenan Şanlı'yı canlandırdı.

Ozan Dolunay, 1.80 metre boyunda ve 72 kilo ağırlığındadır. Kova burcu olan oyuncu bekardır. Instagram adresinde 1 milyon takipçisi vardır.

DİLEK TAŞI KENAN KİMDİR?

Kenan Şanlı, Dilek Taşı dizisinin en önemli karakterlerinden bir tanesi oldu. Ozan Dolunay tarafından canlandırılan Kenan Şanlı karakteri, dizinin tanıtım sayfasında şu şekilde tanıtılmış:

Yirmi sekiz yaşında. Figen’in uzatmalı nişanlısı. Şeytan tüyü olan, nerde gece orada sabah yaşayan bir insandır Kenan. Uzun bir süre boyunca Figen’i evlilik vaatleriyle kandırmıştır. Onun amacı aile babası olmak değildir. Hayal ettiği hovarda hayatı yaşamak için zengin olmanın yollarını aramaktadır.

Editör: Orhan Duman