Birçok insan mutfak tezgahlarında daha sonra yemek için bir şeyler bırakıyor. Bazen de unutup uyuyorlar. Ancak bu durum tehlikeli olabilir.
En iyisi hepsini buzdolabına kaldırmak. Çünkü bozulmaya başlayan yiyecekler midede büyük sıkıntılara sebep oluyor.
Özellikle soslu makarnalar ve pilavları uzun süre dışarıda bırakmak çok tehlikeli. Et ve peynirler için de aynı durum söz konusu...
Bu tarz yiyecekleri bitiremiyorsanız kesinlikle tezgahta veya masa üstünde bırakmamanız gerekiyor.
2 SAAT SONRASI TEHLİKELİ
Genel olarak özellikle sıcak havalarda 2 saatten fazla dışarıda bırakılan yiyecek maddeleri tehlikeli hale gelebiliyor.
Hatta uzmanlar, yaz aylarında 2 saatten fazla dışarıda kalan yemekleri tüketmenizi pek tavsiye etmiyor. Özellikle mide sorunları bulunan bazı insanlarda bu ihmal ölüme bile sebep olabiliyor.
Sıcaklık ve dışarıda geçen zamanın artmasıyla yaşayacağınız problemlerin seviyesi aynı şekilde yükseliyor...