Yağışların devam edeceği bilgisi var. Sabah saatlerinde başlayan yağmurun etkisi, akşam saatlerine kadar sürmesi öngörülüyor. AKOM'un açıklamasına göre, yarın da yağışların devam etmesi bekleniyor ve bu nedenle bazı bölgelerin saatte 100 kilogramın üzerinde yağış alabileceği uyarısında bulunuldu. İstanbul halkına, trafiğe çıkmamaları ve dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi birimleri, sahada alarm durumunda görevlerini sürdürecekler. İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım, Atık Yönetimi, İSTAÇ, Zabıta, Park Bahçeler, İBB Trafik, Halkla İlişkiler, İşletmeler (Lojistik), Sosyal Hizmetler, Veteriner Hizmetleri, İGDAŞ, İETT, Metro İstanbul ekipleri görevlerini sürdürecekler.

Yaşanan olumsuzluklara müdahale ediliyor. İtfaiye 234 motopomp (su tahliye makinası) ve 586 dalgıç pompa ile İSKİ ekipleri 86 motopomp, 2 sel modülü kullanarak, yol bakım ekipleri 92 motopomp ile park bahçeler ekipleri de 10 motopomp kullanarak, olumsuzlukların giderilmesi için çalışıyorlar.

Gece boyunca ve sabah boyunca sürekli temizlik yaparak, mangal ve su giderlerinin tıkanmasını önlemek için çalışan ekipler, otoyol ve bağlantı yollarının kenarlarını temizliyorlar ve giderleri açıyorlar. Ayrıca, mazgalları temizliyorlar. Alınan tedbirlerin sonuç verdiği belirtiliyor.

Esenyurt'ta ise sabah saatlerinde başlayan sağanak yağmurun ardından Yeşilkent Mahallesi'ndeki bir dere taştı ve istinat duvarı yıkıldı. Belediye ekipleri olay yerine sevk edildi ve iş makineleriyle bölgede çalışmalarını sürdürüyorlar.

Kaynak: HABER MERKEZİ