Vanguard gazetesinin haberine göre, Abia Valisi Alex Otti, eyalette artan insan kaçırmaların ardından Umunneochi bölgesindeki silahlı çetelerle mücadele amacıyla gerçekleştirilen bir baskın hakkında açıklamalarda bulundu.

Vali Otti, baskın sırasında şok edici keşiflerin yapıldığını belirterek, "Umunneochi bölgesindeki sığır pazarı çevresinde sadece 48 saatten kısa bir süre içinde 50'den fazla çürümüş ceset ve 20'den fazla başsız kadın ve çocuk cesedi bulduk. Ayrıca çok sayıda insan iskeleti tespit ettik." dedi.

Otti, pazarın suçluların sığınağı haline gelmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, eyalet genelinde barış ve güvenliği sağlayana kadar silahlı çetelerle kararlılıkla mücadele edeceklerini taahhüt etti.

Nijerya'da insan kaçırma suçu idam cezası ile cezalandırılmasına rağmen, fidye karşılığında kaçırma olayları sık sık yaşanmaktadır.

Son zamanlarda Abia eyaletinde insan kaçırma vakalarında bir artış gözleniyor. Bölgede dini liderler, polis memurları ve diğer yerel sakinler dahil olmak üzere birçok kişi kaçırılmış durumda. Kaçırılanlardan bazıları fidye ödendikten sonra serbest bırakılırken, bazılarının ise fidye ödemesine rağmen nerde olduğu bilinmiyor.

Kaynak: AA