Silivri'nin tarımsal mirasını yaşatmak ve üreticilere destek vermek amacıyla bu yıl 40’ıncısı düzenlenen Değirmenköy Domates Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde gerçekleştirilen En İyi Domates Yarışması, üreticiler arasında büyük rekabet yaratırken, ünlü sanatçı Ziynet Sali'nin performansı katılımcılara keyif dolu anlar yaşattı. 

57 ÜRETİCİ YARIŞTI

Festivalde gerçekleştirilen En İyi Domates Yarışması, 57 üreticinin katılımıyla büyük bir rekabete sahne oldu. Yarışma sonucunda Ramazan Çalışkan birinci, Gürkan Koçar ikinci, Serkan Aktürk ise üçüncü oldu. Silivri Belediyesi Kültür Merkezi’nin Zorba ekibi de sahne alarak izleyicilere etkileyici bir dans gösterisi sundu.

SİLİVRİ, TARIMIN BEŞİĞİDİR

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, festivalde yaptığı konuşmada Değirmenköy’ün domatesiyle tanınmasının önemine dikkat çekerek, "Silivri, tarihi ve doğasıyla İstanbul’un en değerli incilerinden biridir. Trakya’nın bereketli topraklarına sahip olan bu güzel ilçemiz, tarımın beşiği, kültürümüzün ve ekonomimizin bel kemiğidir" dedi. Başkan Balcıoğlu, festivalin sadece bir kutlama olmadığını, aynı zamanda toprağın bereketine ve emeğin gücüne olan minnettarlığı ifade ettiğini belirtti.

ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

Festivalin sonunda, Silivri'de düzenlenen tarım festivalleri ile ilçenin tarımsal zenginliğinin tanıtılmasına ve korunmasına katkı sağlandığı vurgulandı. Başkan Balcıoğlu, "Bizler, bu toprakların zenginliğinin kaybolmaması için elimizden geleni yapıyoruz ve biliyorum ki sizler de bu üretimi artırmak için büyük çabalar içerisindesiniz" diyerek, üreticilere ve katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

ÜRETİCİLERİMİZE DESTEK OLUN

Değirmenköy İsmet Paşa Mahalle Muhtarı Erkan Varol, 40 yıldır süregelen Domates Festivali’ne verilen desteklerden dolayı herkese teşekkür ederek, "Silivri Belediyesi tarafından yapılan köylü pazarımızda Değirmenköylü çiftçilerimizin yetiştirdiği organik ürünler satılmaktadır. Sizler de bu ürünlerden satın alarak üreticilerimize destek olabilirsiniz" dedi.

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR