Fenerbahçe, 6 numara transferini UEFA listesine yetiştiremedi. Ancak yine de Süper Lig'de oynatmak için 6 numara arayışlarını sürdürüyor. Gündeme gelen son isim ise Danilo Pereira oldu. Daha önce Galatasaray'ın da gündemine giren ön libero oyuncusunun transferin son günleri yaklaşırken Fenerbahçe'ye transfer olacağı yazıldı. Yabancı basın ve Türkiye'deki spor sayfalarında Danilo Pereira'nın Fenerbahçe'nin yeni transferi olacağı yazıldı. Ancak Fenerbahçe'den an itibariyle resmi bir açıklama gelmedi. Fenerbahçe taraftarının merak ettiği Danilo Pereira kimdir? İşte bu sorunun cevabı haberimizde yer alıyor.

DANILO PEREIRA KİMDİR?

Danilo Pereira, 9 Eylül 1991 yılında Guinea-Bissau Cumhuriyeti'nde dünyaya geldi. Ancak ailesiyle beraber Portekiz'e giden Danilo, futbola da Estoril altyapısında başladı. Sonrasında da Benfica altyapısına geçti. 

Benfica'da A takımda forma giyemeden Parma'ya transfer oldu. Aris Saloniki, Roda JC gibi takımlarda kiralık olarak oynadıktan sonra Maritimo'ya bonservissiz transferi gerçekleşti. Çok değil 2 sene sonra 2015 yılı temmuz ayında Porto 4.5 milyon Euro ödeyerek Danilo Pereira'nın bonservisini aldı.

Portekiz'in köklü kulüplerinden Porto'da başarılı bir 5 yıl geçiren Danilo Pereira, 2020 yılında ise Paris Saint-Germain tarafından satın alma bedeliyle kiralandı. Kiralama bedeli olarak 4 milyon Euro ödedi. Bir sene sonra ise PSG, Danilo Pereira'nın bonservisini 16 milyon Euro'ya aldı.

Danilo Pereira'nın Paris Saint-Germain ile 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

DANILO PEREIRA MEVKİSİ 

Danilo Pereira, 1.88 boyunda. Güçlü fiziği ile öne çıkıyor. Sağ ayağını kullanan oyuncu, defansif orta saha olarak görev yapıyor. Yine defansın merkezinde ve orta sahada da forma giyebiliyor. 

DANILO PEREIRA İSTATİSTİKLERİ

Danilo Pereira, ofansif bir oyuncu değil. Haliyle ondan istenenlerde gol ya da asist yapması değil. Ancak oyuncu Portekiz liginde çıktığı 192 maçta 19 gol atıp, 6 asist gerçekleştirdi. Hücum yönünü de gösterdi.

Ligue 1'de 86 maçta 9 gol atıp, 1 asist gerçekleştirdi. Şampiyonlar Ligi'nde de 56 maça çıkan oyuncu 1 gol atıp, 3 asist gerçekleştirmeyi başardı.

Hollanda liginde de 31 maçta forma giydi ve takımına 1 gol, 1 asist katkısı verdi.

Editör: Orhan Duman