Türkiye'de, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine sebebiyet olan ve haksız kazanç elde ettikleri belirlenen 'yenidoğan bebek çetesi' skandalı Türkiye'nin gündemine ilk sırayı aldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) günlük 8 bin lira alabilmek için yeni doğan bebekleri yoğun bakımda tutan çete gözaltına alınmış korkunç ifadeleri ortaya çıkmıştı.

Gazeteci Cüneyt Özdemir ise Youtube yayınında gündemi sallayan konuyu ele aldı. Yenidoğan çetesi ile ilgili sert konuşan Cüneyt Özdemir şu ifadelere yer verdi: 

"ŞEREFSİZLER"

Bir çocuğun ederi 140 bin lira mı? Bir çocuğun ederi 140 bin lira mı şerefsizler!  Adamlar 140 bin lira için 12 bebek öldürmüşler. O da bizim bildiğimiz kadarıyla. ABD'de olsa inanın ortalık yıkılır. Böyle bir gaddarlık yok. Bebekleri öldüren bir çete var. Savcıyı tehdit eden bir çete var karşımızda.

"GADDARLIĞA BAKAR MISINIZ?"

Yani adamlar hem SGK'yı dolandırıyorlar, gidiyorlar acılı aileleri de parayla çarpıyorlar abi bakar mısınız gaddarlığa. Hırsızlık yapar, yolsuzluk yapar ama abi bebek öldürerek ara kazanmak nedir ya? Bebekleri öldürerek adamlar 150 bin TL aileden çarpacak akşam alem yapacaklar düşünsenize ve bunun Türkiye'de yaşanması ve bu kadar herkesin de 'evet ya çocuklar da ölmüş' muamelesi çekmesi de başka bir duyarsızlık.

"ORTALIĞIN YIKILMASI LAZIM"

Ya ortalığın yıkılması lazım böyle bir şeyin sonrasında.. Bu çete nasıl oldu yani bunun her şeyinin araştırılması lazım. 12 değildir sayı daha fazladır. Şimdi bu hastaneyi kapatmışlar yetmez! Bu adamların malına mülküne her şeyine el koymak lazım. Bu haram parayı bunların böyle burnundan getirmek lazım. 

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ