1997-2008 yılları arasında ITV'nin GMTV programını sunan Fiona Phillips, bu kadar genç yaşta Alzheimer'a yakalanmasının sebebini, erkenden kalkma zorunluluğuna bağlayarak tıp dünyasında tartışma başlattı. 

Sabah saat 6’da başlayan programı için 11 yıl boyunca sabah 3’te kalktığını söyleyen 62 yaşındaki sunucu, “Kendime neden bu korkunç hastalığa yakalandığımı soruyorum. GMTV'de çalıştığım yıllarda bu kadar erken kalkmamın Alzheimer'a bu kadar genç yaşta yakalanmamda katkısı olup olmadığını merak ediyorum” dedi. 

This Morning editörü Martin Frizell ile evli olan ünlü sunucu, hastalığa 2022 yılında yakalanmıştı. Fiona, Women&Home dergisine verdiği röportajda şunları söyledi: 

“Klinik bir deneydeyim ve belirtiler olumlu. Tedavi bulmaya çalışan devrim niteliğinde bir ilaç deneyinde yer alıyorum. Yepyeni bir ilaç ve plasebo içeriyor. Ekim ayında altı aylık kontrolüme gittiğimde beynimin nerede olduğunu görmek için kognitif testler yaptılar ve bu da benim geçen yılkiyle aynı yerde olduğumu gösterdi. İlacın hastalığı olduğu yerde tuttuğunu umuyorum. 

Beyinde kanama da dahil olmak üzere riskler var. Ben bir kobayım ama bu durum bana yardımcı olabilir. Karamsar ve kasvetli değilim. Karanlıkta hala çok fazla ışık var ve her zaman onu aramalısınız.”

Anne ve babası de kendisi gibi Alzheimer hastası olan iki çocuk annesi Fiona’nın, hastalığa genç yaşta başlamasının nedenini çok erkenden kalkmasına bağlamasına yönelik sözleri tıp dünyasından şimdilik pek destek görmese de, İngiltere bunu tartışıyor.

Kaynak: ALİ AVCU