Çin'de, Haikui Tayfunu'nun sebep olduğu sel sırasında Guangdong eyaletinin Maoming kentindeki bir göl taştı ve yaklaşık 75 timsah çiftlikten kaçtı. Bazı timsahlar yeniden yakalanırken, diğerleri yerel yetkililer tarafından "güvenlik nedeniyle" vuruldu veya elektrikle öldürüldü.

KÖYLÜLERE EVLERİNDE KALMALARI SÖYLENDİ

Çin devlet medyası, şu ana kadar sekiz timsahın yakalandığını, ancak onlarca timsahın hala serbest olduğunu bildirdi. Yakınlardaki köylülere evlerinde kalmaları tavsiye edilirken, Maoming Acil Durum Yönetim Bürosu'na göre, selin ardından 69 yetişkin ve altı yavru timsah kaçtı. Herhangi bir can kaybı rapor edilmemiş olsa da, yetkililer bazı timsahların hala derin sular içinde olduğunu kabul etti. Acil durum hizmetleri, timsahları bulmak için sonar ekipmanı kullanıyor.


Çin'de derisi için beslenen 75 timsah sel sularıyla çiftlikten kaçtı |  Euronews
 

Bölgedeki acil durum bürosundan bir çalışan, devlet gazetesi Dazhong Daily'ye yaptığı açıklamada, "Şu anda kontrol altındalar, ancak kaçan timsah sayısı biraz fazla" dedi. Bir itfaiyeciye göre yakalanan timsahların çoğu vurularak öldürüldü. Washington Post'un haberine göre, kaçan timsahlar Siyam Timsahları olarak biliniyor ve yaklaşık olarak 3 metreye kadar uzanabilen tatlı su timsahlarıdır. Guangdong eyaletindeki Maoming, birçok timsah çiftliğine ev sahipliği yapmaktadır ve bu timsahlar derileri ve etleri için yetiştirilmektedir.

HAIKUI TAYFUNU EN AZ YEDİ KİŞİNİN ÖLÜMÜNE YOL AÇTI

Haikui Tayfunu, bir haftadan fazla bir süredir Güney Asya'yı etkileyerek Çin, Hong Kong, Tayvan ve Japonya bölgelerini olumsuz etkiliyor. Tayfun, Güney Çin'de toprak kaymaları ve selleri tetikledi ve şu an itibarıyla tropikal fırtına seviyesine indirildi. Tayfunun etkisiyle en az yedi kişi hayatını kaybetti ve üç kişi kayboldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ-odatv