Yetkililer, Hindistan'ın kuzeyinde iki katlı yolcu otobüsünün, bir süt kamyonuyla çarpıştığını, en az 18 kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin de yaralandığını söyledi. Polis memuru Arvind Kumar, Uttar Pradesh eyaletindeki bir otoyolda meydana gelen çarpışmada 19 yaralının bölgedeki köylüler tarafından hastaneye kaldırıldığını ve durumlarının stabil olduğunu belirtti.

OTOBÜS ARKADAN ÇARPTI

Otobüs kuzeydeki Bihar eyaletinden başkent Yeni Delhi'ye gidiyordu. Kumar, "Yetkililer, kurbanların kimliklerini belirleme sürecinde ve kazanın kesin nedenini belirlemek için soruşturma başlatıldı" diye ekledi. Hükümet yetkilisi Gaurang Rathi, ön soruşturmaya göre; otobüsün süt kamyonuna arkadan çarptığında çok hızlı olabileceğini ve bunun sonucunda her iki aracın da devrildiğini söyledi.

CESETLER YOLA DAĞILDI!

Çarpışma o kadar şiddetliydi ki otobüsün bir tarafı koptu ve yolcular araçtan fırladı. Televizyondaki görüntülerde yol boyunca dağılmış cesetler fark edildi. Hindistan, her yıl yüz binlerce insanın öldüğü ve yaralandığı dünyanın en yüksek yol ölüm oranlarından bazılarına sahiptir.

BİRÇOK SEBEBİ VAR!

Çoğu kaza; dikkatsiz sürüş, bakımsız yollar ve eskiyen araçlardan kaynaklanmaktadır. Mayıs ayında, Hindu hacıları taşıyan bir otobüs, Keşmir'deki dağlık bir otoyolda kayarak derin bir vadiye yuvarlandı. 21 kişi hayatını kaybetti.
 

Muhabir: Lila Okyanus