Saksı çiçeklerinizi canlı tutmak öğrenilen bir beceridir ve sizin de bunu yapmayı öğrenmemeniz için hiçbir neden yoktur. Size yardımcı olmak ve bitki bakımı yolculuğunuza başlamanızı sağlamak için, saksı bitkilerinin bakımı hakkında bilmeniz gereken her şeyi içeren bu öğretici bilgileri bir araya getirdik. Doğru drenaj sistemi, uygun saksıyı seçmek, yeterli miktarda su vermek, ışığı ayarlamak, sıcaklık dengesini sağlamak gibi bilmeniz gereken bazı çiçek bakım tüyoları var. Ancak çoğu durumda bu işlemler de çiçeği kurtarmak için yetmeyebilir. Böyle durumlarda aşağıda verdiğimiz formülü uygulamanız çiçeği açtıracaktır.

Milliyet.com.tr'de paylaşılan bu formül açmayan çiçeklerin şelale gibi coşmasını sağlıyor ve salkım salkım yapıyor . İşte o formül:

- 1 ölçü kıymık
- 1 ölçü kuru yaprak
- 1 ölçü çim artığı
- 1 ölçü ahır gübresi
- 1 ölçü tavuk gübresi

Gerekli malzemeleri bir kabın içinde karıştırın. Hazırladığınız karışımı birkaç günlüğüne güneşte kurumaya bırakın. Ardından karışımı iyice ezerek toz haline getirin. Doğal gübreyi bitkilerinizin, çiçeklerinizin dibine serpiştirin. Daha hızlı büyümeye başladıklarını fark edeceksiniz.

BOLCA IŞIK VERMEYİ İHMAL ETMEYİN

Patuxentnursery.com'daki içeriğe göre, Her bitkinin gölge ve güneş tercihleri ​​farklı olsa da hiçbir bitki kesinlikle ışıksız büyümeyecektir. Bitkinizi dolaba, karanlık bir rafın üstüne veya gölgeli bir köşeye koyarsanız, iyi sonuç vermeyecektir. Bitkinizin gelişmesi için en azından biraz güneşe ihtiyacı var. Bu nedenle pencere kenarları bitki koymak için harika yerlerdir. Yeterince geniş bir pencereniz yoksa başka seçenekler de vardır. Bunları pencerenin önündeki bir masaya veya arabaya veya bol güneş ışığı alan bir yere koyun.

ÇİÇEKLERE ÇOK SU VERİRSEK NE OLUR?

Çiçeklere çok su vermek, genellikle olumsuz sonuçlar doğurabilir. Aşırı sulama bitkilerin köklerinin çürümesine, topraktaki oksijenin azalmasına ve fungal hastalıklara neden olabilir. Ayrıca, fazla su bitkilerin yaprakları arasında hava boşluklarını doldurarak fotosentezi engelleyebilir. Bu durum, yapraklarda sararmaya ve solmaya neden olabilir.

Her çiçeğin su ihtiyacı farklıdır, bu nedenle sulama miktarını bitkinin türüne, büyüklüğüne, yetişme koşullarına ve mevsime göre ayarlamak önemlidir. Toprağın nemini kontrol etmek için parmak testi yapabilir veya toprağın üst katmanının kurumasını bekleyebilirsiniz.

Eğer çiçeklerinizi sulama konusunda emin değilseniz, bitkilerinizin ihtiyaçlarına uygun sulama rehberleri veya etiketleri kullanmak faydalı olabilir. Unutmayın ki her bitki farklıdır ve genel sulama kuralları her durumda geçerli olmayabilir.

Ağlamaya son! Gözleri yakmadan soğan soymanın en basit yolu Ağlamaya son! Gözleri yakmadan soğan soymanın en basit yolu

Kaynak: f5haber.com - Milliyet.com.tr, Patuxentnursery.com - Derleme: gazeteyaziyor.com.tr

Kaynak: f5haber.com - Milliyet.com.tr, Patuxentnursery.com