Teşvikiye Mahallesi Poyracık Sokak’taki 80 yıllık Lofça Palas Apartmanı’nın 29 yıllık görevlisi Yüksel Cesur, 18 yıl önce eşiyle gittiği Burgazada’da çok beğendiği begonvil sarmaşığının fidanını alarak apartmanın bahçesine dikti. Yıllarca özenle bakımını yaptığı begonvil çiçeği 5 katlı apartmanı sardı. Dışarıdan bakıldığında binayla bütünleşen begonvil dairelerin balkonlarından geçerek yükselirken, apartman sakinleri ise sarmaşığın zarar görmesini istemiyor.  

“SICAKTA OTURURUM AMA DALIMI KESTİRMEM”

Apartman görevlisi Yüksel Cesur, yıllardır özenle bakımını yaptığı begonvilin bu kadar büyüyeceğini tahmin etmediğini söyledi. “Büyüyünce herkes bayıldı, çok güzel oldu. Artık apartman sakinleri de budattırmıyor, büyümesini istiyorlar” diye konuştu. Cesur, “Bir apartman sakini, klima motoru takmak için sarmaşığın bir dalını kesmek isteyen ustaya, ben sıcakta otururum ama dalını kestirmem” dediğini anlattı.

“BEGONVİLİ HERKES GÖZÜ GİBİ KORUYOR”

Lofça Palas Apartmanı’nda 40 yıldır yaşadığını belirten Prof. Dr. Dikmen Gürün, begonvili herkesin gözü gibi koruduğunu söyledi. Gürün, “Burası Teşvikiye’nin en eski apartmanlarından biridir. Begonville hikayemiz apartman sorumlumuz Cesur Bey sayesinde başladı. Yetiştiren, büyüten odur. Biz de apartman sakinleri olarak son derece mutluyuz. Bugünlerde kent olarak yeşile hasretiz. Bu apartmanda yaşayan herkes, begonvili gözü gibi koruyor. Biz de bu tarihi değeri bu çiçekle yaşatmaya çalışıyoruz.” 

SOSYAL MEDYADA ÜNLENDİ

Mahalleden geçenlerin apartmana sarılı begonvili gördüğünde fotoğraf çektirdiğini söyleyen apartman görevlisi Cesur, “Bize nasıl büyüttüğümüz hakkında sorular soruyorlar. Fotoğrafları sosyal medyalarında paylaşıyorlar” dedi. 

Kaynak: AA