CHP'de Olağan Kurultay yaklaştıkça heyecan artmaya başladı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden aday olmayacağı ve yerine başka bir ismin aday olacağı birinci gündem maddesi. Genel başkan adaylığı için adı geçen isimlerden biri de CHP Grup Başkanı Özgür Özel oldu. Manisa Milletvekili olan Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşme sonrasında açıklama yapacağı tarihi de işaret etti.

ÖZGÜR ÖZEL GENEL BAŞKAN ADAYI MI?

Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi, ''Bugün saat 14.00'te Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirdim'' açıklamasıyla duyurdu. Bunun akabinde ise, ''İçinde bulunduğumuz kurultay sürecine dair 15 Eylül Cuma günü Genel Merkezimizde bir basın toplantısı yapacağım'' açıklamasını gerçekleştirdi. Özgür Özel'in 15 Eylül Cuma günü CHP genel başkan adaylığını açıklaması bekleniyor.

CHP OLAĞAN KURULTAY TARİHİ

CHP'de Olağan Kurultay tarihi belirlenmedi. Süreç başladı ancak il kongrelerinin tamamlanacağı 16 Ekim sonrasında Olağan Kurultay süreci başlayacak. 2023 yılındaki CHP Olağan Kurultay tarihinin Ekim ayının sonu olarak belirlenmesi bekleniyor.

ÖZGÜR ÖZEL KİMDİR?

Özgür Özel, 21 Eylül 1974 tarihinde Manisa'da dünyaya geldi. İlköğretimini Manisa Merkez Gazi İlkokulu'nda tamamladı. Lise eğitimi için İzmir'e gitti. Bornova Anadolu Lisesi'nde liseye başlayan Özgür Özel, Manisa Lisesi'nden mezun oldu. Girdiği üniversite sınavında ise Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ni kazandı. Bu bölümden mezun oldu. Üniversiteden mezun oluşunun ardından Özel, serbest eczacılık mesleğini icra etti. 2007 yılından itibaren Türk Eczacıları Birliği yönetim kurulu üyeliği, sayman ve iki dönem genel sekreterlik görevlerini gerçekleştirdi. 

Özgür Özel, 2009 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Belediye Başkan Adayı oldu. Seçilemedi. Sonrasında ise 2011 Türkiye genel seçimlerinde CHP Manisa Milletvekili adayı oldu ve kazandı. 2014 yerel seçimlerinde CHP'nin Manisa Belediye Başkan adayı oldu ama yine kazanamadı. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde yeniden milletvekili seçildi. 24 Haziran 2015 tarihinde CHP grup başkanvekilliği görevine seçildi. 2018 ve 2023 genel seçimlerinde yeniden CHP'den Manisa milletvekili adayı oldu ve seçimleri kazandı. 

Özgür Özel evli bir çocuk babasıdır. Özgür Özel iyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilmektedir.

Editör: Orhan Duman