Erzurum'da bir karamlık olayı gerçekleşti. Yaşanan olay, Tortum çayında meydana geldi. Bir kadın ve çocuğu, dengesini kaybederek suya düştü. Durumu fark eden Murat Genç, hemen harekete geçerek güvenli bir noktadan olaya müdahale etti. Suya girerek kadını ve çocuğu boğulmaktan kurtarmayı başaran Genç, o sırada onları kurtarmaya çalışan ve boğulmak üzere olan üçüncü bir erkeği de suyun içinden çekip çıkardı.
Olay sırasında görgü tanıkları, Murat Genç'in cesurca olaya müdahalesini cep telefonlarıyla kaydetti. Videolarda, Genç'in üç kişiyi aynı anda tutarak Jandarma ekiplerinin gelmesini beklediği anlar kamreya yansıdı. Dünyanın en büyük dördüncü şelalesinin olduğu Tortum çayında yaşanan bu talihsiz olayda, kimsenin burnu bile kanamadan kurtarıldı.

SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Kısa sürede olay yerine ulaşan Jandarma ekipleri, Murat Genç ve boğulmaktan kurtardığı üç kişiyi güvenli bir şekilde kıyıya ulaştırdı.  Yaşanan bu olayın ardından yapılan kontrollerde, kurtarılan vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Murat Genç'in hızlı ve cesurca müdahalesi, büyük bir faciayı önledi. Başkent Postası Genel Koordinatörü'nün cesurca davranışı, hem kurtarılan vatandaşların hem de olayın tanıkları tarafından büyük takdir topladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA