Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler öncesi muhalefet tarafında hareketli günler yaşanıyor. CHP'de "değişim" tartışmaları devam ederken, İYİ Parti ise 81 ilde kendi adaylarını çıkarma kararı almış durumda.

Bir hayali olduğunu belirten Enginyurt, "Yerel seçimlerde Ordulular da bizi destekler 'aday ol' derlerse başkanlığa talibim" dedi. Enginyurt, adaylık içinse tek şartı olduğunu söyledi.

DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında soruşturma başlatıldı

14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından sona erdiği söylenen 'Millet İttifakı'ndaki partilerin nasıl bir yol izleyeceği merakla beklenirken, genel seçimlerdeki ittifak ortağı Demokrat Parti'den önemli bir çıkış geldi.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Cemal Enginyurt, FOX TV canlı yayınına katılarak iddialı açıklamalarda bulundu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmak istediğini belirten Enginyurt, tek bir koşulu olduğunu ifade etti.

MHP'den 'ittifak' açıklaması

İŞTE ORDU HAYALİ

"Hep Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı olmak gibi bir hayalim var. Bu hayalim de devam ediyor. Şimdi bu hayalimizi, yerel seçimlerde Ordulular da bizi destekler 'aday ol' derlerse; Demokrat Parti, CHP ve İYİ Parti de bir işbirliği yaparsa Ordu Bükyükşehir Belediyesi başkanlığına talibim"

Kaynak: haber merkezi