2024 yılı Nisan ayı meclis toplantısı açılış konuşmasında Çatalca halkına teşekkürlerini sunan Başkan Erhan Güzel ilçeyi daha güzel yarınlara hazırlamak için durmaksızın çalışacaklarına vurgu yaparak tüm meclis üyelerine görevlerinde başarılar diledi. Nisan ayında yer alan özel günleri de kutlamayı ihmal etmeyen Güzel, vatandaşların Ramazan Bayramı’nı da kutladı. Meclis, gündem maddelerinin karara bağlanması ile devam etti.

Gündem maddelerinden karara bağlananlar arasında yeni Meclis oluşumunun da ilk adımları atıldı. 5953 Sayılı Kanunun 19. maddesine göre karara bağlanan teklifler şöyle gerçekleşti.

Toplantıda ilk olarak Divan Katibi Üyeleri'nin seçimi yapıldı. Asil üyeler olarak Aysun Akın ve Kubilay Tuncer seçilirken, yedek üyeler Yusuf Ballı ve Meriç Güleç oldu. Ardından, birinci başkan vekili olarak Süleyman Kolcuoğlu ve ikinci başkan vekili Nergis Şahin Eteke seçildi.

Diğer isimler ise şöyle görev aldı.

Encümen Üyeleri: Ramazan Ilgın, Nergis Şahin Eteke.
İmar Komisyonu Üyeleri: Halil Burak Çakıltaş, Gökay Savaşan, Vildan Kocatürk.
Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri: Eftal Korkmaz, Mustafa Yüksel, Süheyla Topçu.
Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonu Üyeleri: Ali Eraslan, Burhan Çavdarlı, Ceyhun Koç.
Kentsel Dönüşüm Komisyonu Üyeleri: Aysun Akın, Kubilay Tuncer, Erdoğan Atlas.
Deprem Komisyonu Üyeleri: Yusuf Ballı, Meriç Güleç, Hüseyin Aydın.
Hukuk Komisyonu Üyeleri: Halil Burak Çakıltaş, Utku Akbulut, Hüseyin Aydın.
Marmara Belediyeler Birliği Meclisi Üyeleri: Asil üyeler Burak Tan, Ayhan Tutun, yedek üye Yusuf Ballı.
Tarihi Kentler Birliği Meclisi Üyeleri: Asil Üye: Halil Burak Çakıltaş, Yedek Üye: Nergis Şahin Eteke.
Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Meclisi Üyeleri: Asil Üyeler: Meriç Güleç, Ramazan Ilgın, Yedek Üye: Burhan Çavdarlı.

Toplantıda alınan kararlar arasında "Sosyal Denge Sözleşmesi" imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi, Belediye şirketi olan "ÇATBEL Eğitim İnşaat Gıda Tarım Turizm Havacılık Organizasyon Sanayi ve Ticaret A.Ş"nin genel kurul toplantılarına katılma yetkisinin belirlenmesi ve 2023 Yılı Başkanlık Faaliyet Raporu'nun kabul edilmesi gibi önemli maddeler yer aldı.

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR