Geçtiğimiz yıl temeli atılan bu park, Çatalca Kaleiçi Mahallesi Vezirhane bölgesinde 33 bin metrekarelik bir alana inşa edildi. Doğayla bütünleşen bu park, pek çok olanak sunuyor. İçerisinde 750 metrelik yürüyüş ve bisiklet parkuru, Erguvan Kafe, çim amfi, Seyir Terası, büfe, çok amaçlı spor sahası, Kay Kay Pisti var. Ayrıca, Saklı Bahçe, 200 araçlık otopark, 0-6 yaş arası oyun alanı, 6-12 yaş arası oyun ve macera parkuru, fitness alanı, masal ağacı, doğal gölet ve hayal kahramanları sokağı gibi birçok özellik bulunuyor.

WhatsApp Image 2023-10-05 at 14.35.16

EĞLENCEYE DOYDUDULAR

Açılış etkinliğinde çocuklar için özel olarak düzenlenen aktiviteler, İlüzyonist Erkan Obüs, yüz boyama, çocuk animasyon, sosis balon, yarışmalar, masal dinletisi, mini disco, buble show, çocuk etkinlik alanı ve kay kay gösterisi gibi eğlenceli etkinliklerle dolu bir gün yaşanmasını sağladı. Özellikle "Hayal Kahramanları Sokağı" bölümü çocuklar arasında büyük bir ilgi gördü.

WhatsApp Image 2023-10-05 at 14.35.15

ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİMİZİN TEMİNATI

Açılış sonrasında Gazete Yazıyor’a açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mesut Üner, "Göreve geldiğimizde, yatırımlarımızı çocuklarımızı geleceğin teminatı olarak gördük ve her zaman vurguladık. Bu düşünceyle, Çatalca'ya Cem Kara Yaşam Vadisi ve Millet Bahçesi gibi birçok proje kazandırırken, şimdi de '100. Yıl Cumhuriyet Parkı' projemizi çocuklarımızın geleceği için gurur duyarak hayata geçirdik. Açılış sırasında çocuklarımızın ve ailelerinin keyifle vakit geçirdiğini görmek, ilçemizin hizmet yolunda daha fazla güçlenmesini sağladı. Cumhuriyetimizin 100. yılında Çatalca'nın hizmet yolculuğuna, halkımızla birlikte daha pek çok açılış ve temel atma töreniyle devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR