Hamas üyelerinin İsrail'e yönelik gerçekleştirdikleri Aksa Tufanı operasyonu dünya gündeminde büyük yankı uyandırdı. Bu saldırılarda yüzlerce sivil hayatını kaybetti, binlercesi yaralandı ve birçok kişi de kaçırıldı.

Hamas'ın operasyonu sonrasında İsrail, Gazze Şeridi'ne Demir Kılıçlar operasyonunu başlatarak Hamas'a resmi olarak savaş ilan etti.

33

 

CANLI YAYINDA FÜZE SALDIRISI

Saldırı sonrası İsrail Devlet Başkanı Benjamin Netanyahu'nun, Hamas'a 'daha önce görülmemiş bir bedel' ödetme açıklamasının ardından İsrail, Hamas'a resmi olarak savaş ilan etti.

İsrail'de olağanüstü hal ve seferberlik ilan edildikten sonra Gazze Şeridi'ne hava harekatı başlatıldı. Bu sırada Gazze'de bulunan Al Jazeera muhabiri El Sayed, savaşın en acımasız yönleriyle karşı karşıya kaldı. Yoğun nüfusa sahip bir bölgede canlı yayın yaparken arkasındaki bir binaya roket düştü. Binanın yıkılmasıyla El Sayed, çığlık çığlığa siper almak zorunda kaldı.

Haber sunucusu ise meslektaşına o sırada şunları söyledi: "Lütfen saklanın. Eğer güvenli bir şekilde anlatabilecek bir yerdeyseniz, bize ne olduğunu anlatın. Ama güvende değilseniz lütfen hemen korunaklı bir alana gidin."

Gözyaşları içinde yaşadığı olaya tepki gösteren El Sayed, "Hayır, sorun değil. Bu saldırı, Gazze Şehri'nin tam merkezindeki Filistin Kulesi'ne yapılan bir füze saldırısıdır." şeklinde açıklama yaptı.

Kaynak: Haber merkezi-mynet