Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde, İstanbul'u Karadeniz'e bağlayan D100 kara yolu, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşıma kapanınca İstanbul istikametinde seyir halinde olan araçlar saatlerce mahsur kaldı. Zeminin kar ve buzla kaplı olması sebebiyle uzun kuyruklar oluştu ve sürücüler kontak kapatarak beklemek zorunda kaldı.


Bu süre zarfında mahsur kalan vatandaşlar, belediyenin tahsis ettiği kültür merkezinde ihtiyaçlarını karşılayabildi. Kış lastiği olmayan araçların Çerkeş ilçesinden Kızılcahamam istikametine geçişine izin verilmedi. Karayolu ekipleri, ulaşımın yeniden sağlanabilmesi için çalışmalarına devam ediyor.



Bir tır şoförü olan Mustafa Akar, "Kocaeli - Trabzon hattında çalışıyorum. Bolu tüneli kapalıymış, bu yüzden 3 saattir burada bekliyoruz" dedi. Yolda mahsur kalan Hakan Doruk ise, "Neredeyse 4 saattir burada bekliyoruz. Açlıktan öleceğiz, üşüyoruz, donduk" diye konuştu.


Recep Ardahan, Çerkeş'te yolda kaldıklarını belirterek, "Tırlar yolu kapatmış, emniyet ekipleri de güvenlik için geçişe izin vermiyor. Belediyenin tahsis ettiği yerde bekliyoruz. Ekiplerden sabah ulaşıma açılacak bilgisine ulaştık" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kaynak: İHA