Ordu'da, 6 Ekim 2022'de bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, 11 Eylül 2022'de dünyaya gelen kız bebeğinin annesi Bilge Ç.'yi (27) gözaltına aldı. Evde olmayan bebeğini gömdüğü iddiasıyla sorgulanan Bilge Ç.'nin itirafı üzerine polis, evin karşısındaki tarlada yaptığı aramada çöp torbasına benzer bir şeye konularak gömülen bebeği buldu. Bebeğin cesedi otopsi için Ordu Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.



 

İlk duruşmada tutukluluk haline son verilmişti Sevk edildiği hakimlikçe tutuklanan Bilge Ç., ilk duruşmada adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak delillerin toplanması, suçun niteliğinin değişme ihtimali göz önüne alınarak 26 Eylül 2023'te görülen 2. duruşmada savcılık mütalaası sunuldu. Mütalaada, öldürmeye kasıt olmadığı ve ölüm sebebinin belirsiz olduğu gerekçesiyle ceza verilmesine yer olmadığı belirtilmişti. 12 Ekim 2023'teki 3. duruşmada ise hastanede doğum sonrası bebeğe bakım yapan hemşire S.F.'nin tanıklığı alındı. Bilge Ç. bu duruşmada tekrar tutuklandı.

  1. Duruşmada akıl sağlığına dair rapor talep edildi Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 19 Ekim 2023 tarihli 4. duruşmada mahkeme, Bilge Ç.'nin akıl sağlığı hakkında rapor alınmasına karar verdi.

  2. Duruşmada Bilge Ç. beyanlarını tekrarladı 2 Kasım 2023'te görülen 5. duruşmada Bilge Ç., HTS kayıtlarını kabul etmediğini iddia ederek psikolojik rahatsızlıklarının bulunduğunu belirtti. Bu duruşmada Bilge Ç.'nin annesi S.Ç. ile onu hastaneye götüren taksici F.O. da tanık olarak ifade verdi.

  3. Duruşmada mahkeme akıl sağlığı raporu beklemeye karar verdi 23 Kasım 2023'te görülen 6. duruşmada Bilge Ç., önceki beyanlarını tekrar ederek tahliye talebinde bulundu. Mahkeme, Bilge Ç.'nin akıl sağlığına dair raporun beklenmesine ve tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bugün (23 Kasım 2023) görülen 6. duruşmada Bilge Ç., daha önce ifade ettiği beyanları tekrarlayarak tahliye talebinde bulundu. Bilge Ç.'nin avukatı, olayda kasıt olmadığını, Bilge'nin bebeğe sahip çıktığını vurgulayarak tahliye talep etti. Mahkeme heyeti, Bilge Ç.'nin akıl sağlığına dair net bir değerlendirme yapabilmek için Adli Tıp Kurumu'ndan alınacak raporu beklemeye karar verdi. Tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Kaynak: İha