Sosyal medya fenomenlerinin altından kirli işler çıkmaya devam ediyor. Son olarak Nihal ve Bahar Candan kardeşler gözaltına alındı. İşte Benim Stilim adlı giyim programıyla ünlenen ikili hakkında "Suç örgütüne üye olma ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" iddiaları gündemde. Gözaltına alınan ikili, sorgularının ardından sağlık kontrolünden geçirildi.

İLGİNÇ HALLER
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Örgüt faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan fenomen kardeşler ve Hacı İsrafil S., emniyetten sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. Hastanedeki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli ardından tekrar emniyete getirildi. Nihal Candan emniyete getirilirken üzgün görünürken Bahar Candan basın mensuplarının sorularına gülerek karşılık verdi. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgularına devam edileceği öğrenildi.


100 MİLYONLUK VURGUN
Öte yandan şüphelilerin 2020, 2021 ve 2022 yıllarında 79 kişiyi dolandırdığı öğrenildi. Candan kardeşlerin, 100 milyon TL vurgun yapan örgüte mensup oldukları iddiası mevcut. Onur A.'nın lideri olduğu suç örgütünün, mağdurlara piyasa değerinin altında otomobil satma vaadinde bulunduğu, onların güvenini kazanmak için bu kişilerle yaptıkları görüşmelerde Bahar ve Nihal Candan kardeşleri de bulundurdukları ortaya çıktı. 

Kaynak: HABER MERKEZİ