Çanakkale Havalimanı 10 ildeki havalimanlarıyla birlikte uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı olarak ilan edildi. Cumhurbaşkanlığı Kararı açıklamasında, ekli listede belirtilen havalimanlarının uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı olarak tespitine, 5682 sayılı Pasaport Kanunun 1’inci maddesi gereğince karar verilmiştir. Uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı olarak seçilen havalimanları şöyle sıralandı:
“Antalya-Gazipaşa Havalimanı, Balıkesir-Koca Seyit Havalimanı, Çanakkale Havalimanı, Eskişehir-Hasan Polatkan Havalimanı, Hatay Havalimanı, Kocaeli-Cengiz Topel Havalimanı, Kütahya-Zafer Havalimanı, Sivas-Nuri Demirağ Havalimanı, Şanlıurfa-GAP Havalimanı, Tekirdağ-Çorlu Atatürk Havalimanı.”

Dünya tarihinde Çanakkale Savaşı gibi bir savaşın yaşanmamış olması bilinmektedir.



 

18 Mart 1915 tarihinde, bu ülkenin insanları, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde eşine rastlanmamış bir direniş sonucu zafere ulaşmış ve tüm dünyaya Çanakkale’nin geçilmez olduğunu ilan etmiştir. “Çanakkale Geçilmez” 

SEYİT ONBAŞI’NIN ÖLÜMÜ

Savaşın sona ermesi ile 1918’de köyüne dönen Seyit Ali, ormancılık ve kömürcülük işlerine devam etti. 1 Aralık 1939’da zatürre hastalığı yüzünden hayatını kaybetti.

109. ÇANAKKALE KOROSU

Çanakkale Zaferi  Kadıköy Evlendirme Dairesi A Salonunda TESUD tarafından 21 Mart Perşembe günü coşku ile kutlandı.Tiyatro ve Sinema Sanatçısı Altan Akışık’ım sunduğu Programda Çanakkale şiiri okudu.

GÜMÜŞ UÇAKLI TAKILAR GÜMÜŞ UÇAKLI TAKILAR

E.Amiral Türker Ertürk.E.General Tarık Özkut’un sunumlarını takiben TESUD TSM Korosu;Koro Şefi Gazi Emekli Hava Pilot Kurmay Albay Aydın Alağaş’ın yönetiminde Zafet ve Çanakkale şarkıları ile etkinliğe renk katmıştır.

Kaynak: HABER MERKEZİ