Fenerbahçe’de sözleşmesi sona erdikten sonra sarı-lacivertlilerin yeni sözleşme teklifini kabul etmeyen Michy Batshuayi sürpriz bir kararla Galatasaray’a imza atmıştı. Sarı-kırmızılılarda performansıyla geçer not alan Belçikalı golcü santrfor, eski kulübünü adeta bin pişman etti.

MICHY BATSHUAYI, FENERBAHÇE’YE DİZ DÖVDÜRDÜ

Geride bıraktığımız sezon Fenerbahçe’nin kurtarıcısı olan ve attığı gollerle takımını şampiyonluk yarışında tutan Michy Batshuayi sözleşmesinin dolmasının ardından sarı-lacivertlilerin, yeni teklifini beğenmemiş ve Galatasaray’ın yolunu tutmuştu. Michy Batshuayi’nin yokluğunu Youssef En-Nesyri ve Cenk Tosun’u transfer ederek doldurmayı  planlayan Fenerbahçe’de işler istediği gibi gitmedi. 2 oyuncunun da vasat performansının ardından sarı-lacivertli yönetimin, Michy Batshuayi’nin istediği imza parasını vermemesinden ve kendisini kadroda tutamamalarından dolayı büyük pişmanlık yaşadığı iddia edildi.

CENK TOSUN VE YOUSSEF EN-NESYRI’YE FARK ATTI

Michy Batshuayi, takımdan ayrılmasının ardından yerine transfer edilen Cenk Tosun ve Youssef En-Nesyri’ye istatistiklerde büyük bir fark atmayı başardı. Öyle ki, Michy Batshuayi, Galatasaray forması ile 353 dakika süre bulurken 4 gol ve 2 asist üretmeyi başardı. Bu süre zarfında Cenk Tosun ve Youssef En-Nesyri toplamda 347 dakika sahada kalırken sadece 1 gol katkısı verebildiler.

Editör: Bedirhan Altundağ