Geçtiğimiz sezonun ortasında Yunan ekibi Panathinaikos'un başına geçen ancak burada istediğini bulamayarak takımdan ayrılan Fatih Terim'in emekliliğe ayrılacağı ciddi bir şekilde konuşuluyordu. Atina temsilcisinden ayrıldıktan sonra geleceği hakkında herhangi bir demeç vermeyen 71 yaşındaki teknik adam flaş bir karar alarak Suudi Arabistan ekibinin başına geçiyor.

FATİH TERİM, AL TAAWON'A DOĞRU

Panathinaikos'ta 5 ay görev yapan Fatih Terim yeni bir maceraya yelken açmaya hazırlanıyor. Suudi Arabistan basınında yer alan haberlere göre; Al Taawon takımın başına Fatih Terim'i geçirmeyi planlıyor. İki tarafın görüşmelerinde küçük pürüzler kaldığı ve anlaşmanın kısa bir sürede duyrulacağı ve resmi imzaların atılmasının ardından tecrübeli teknik adamın, takımın başında ilk antrenmanına çıkacağı bilgisine haberin ayrıntılarında yer verildi.

İSMAİL KARTAL İLE DE İLGİLENDİKLERİ GÜNDEME GELMİŞTİ

Al Taawon'un ilk olarak yaklaşık 3 ay önce geçtiğimiz sezonu Fenerbahçe'nin başında tamamlayan İsmail Kartal ile ilgilendiği iddia edilmişti. Hatta bazı kaynaklarda iki tarafın prensipte söz kestiği ancak daha sonra yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle bu anlaşmanın resmiyete dökülmediği yönünde haberler yer almıştı.

PANATHINAIKOS'TA 1.85 ORTALAMA YAKALAMIŞTI

Fatih Terim, Panathinaikos'un başında 26 maça çıkarken 14 galibiyet, 6 beraberlik ve 6 mağlubiyet alırken 1.85 puan ortalaması tutturmuştu. Öte yandan Terim'in ekibi, bu mücadelelerde 58 kez fileleleri havalandırırken 40 kez de topu ağlarında görmüştü.

Editör: Bedirhan Altundağ