İspanyol devi Real Madrid’de forma giyen Arda Güler performansıyla tüm dünyayı etkilemeyi sürdürüyor. Dünyanın en yetenekli genç oyuncuları arasında gösterilen 19 yaşındaki 10 numara, İspanya’da deprem etkisi yarattı.

ARDA GÜLER, BARCELONA’YI KISKANDIRDI

Real Madrid’de 2’nci sezonunu geçiren Arda Güler, Barcelona ve UEFA’nın arasını açtı. UEFA Şampiyonlar Ligi resmi hesabı sosyal medya üzerinden Arda Güler’in fotoğrafının paylaşarak bir mesaj yayımladı. Fotoğrafa "Şampiyonlar Ligi'nin en iyi genç oyuncusu" notunu düşen hesap, Barcelona Başkanı Joan Laporta’yı kızdırdı. İddiaya göre; Laporta, 16 yaşındaki oyuncuları Lamine Yamal’a değer verilmediği ve bu paylaşım için UEFA’dan açıklama talep ederken paylaşım sosyal medya üzerinden silindi.

ONLARI REDDEDİP, REAL MADRID’E GİTMİŞTİ

Geçtiğimiz sezon başında Fenerbahçe’den Real Madrid’e transfer olan Arda Güler’in transfer süreci oldukça sıcak ve hareketli geçmişti. Öyle ki, milli oyuncu ile ilk olarak bir diğer İspanyol devi Barcelona ilgilenmiş ancak devreye daha sonra Real Madrid girerek bu transferde mutlu sona ulaşmıştı.

PİYASA DEĞERİNİ 3’E KATLADI

Real Madrid’e net 20 milyon euro ücretle transfer olan Arda Güler’in o dönem güncel piyasa değeri 15 milyon euro olarak gösteriliyordu. Yıldız oyuncu, 14 aylık süre zarfında değerini tam 3’e katladı ve şu an güncel piyasa değeri 45 milyon euro.

Editör: Bedirhan Altundağ