Eyüp Cıtalcı'nın kullandığı 16 AYT 359 plakalı otomobil, Yenikaraman Mahallesi Sanayi Caddesi İhsaniye metro istasyonu mevkiinde aşırı hız iddiasıyla kontrolden çıkarak önce bir ağaca ardından hafif raylı sistem hattı Bursaray'ın duvarına çarptıktan sonra takla atıp sürüklendi. Kaza sonucunda araç, yaklaşık 200 metre sürüklenerek alt geçit duvarına çarparak durdu.

Kazanın etkisiyle kimliği belirlenemeyen bir kadın aracın dışına fırlayarak sürüklendi, sürücü Eyüp Cıtalcı, Sühe El Cesim ve kimliği tespit edilemeyen bir kişi de araçta sıkıştı. İhbar üzerine bölgeye 112 Acil Servis, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde araçtan fırlayan kadının hayatını kaybettiğini belirledi. Yaralılardan bir kişi sağlık ekiplerinin yardımını kabul etmeyerek olay yerinden kaçarken, diğer iki yolcu ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Olay yerindeki incelemelerde polis ekipleri, araç içerisinde bir tabanca ve bu tabancaya ait çok sayıda mermi buldu. Ayrıca, kaza nedeniyle cadde yaklaşık iki saat boyunca trafiğe kapandı. Araç parçalarının temizlenmesinin ardından trafik normale döndü.

Kaynak: AA