Burak Yılmaz, Beşiktaş'ın başındaki ilk maçına İstanbulspor karşısında çıktı. Siyah-beyazlı takım sahadan Vincent Aboubakar ve Rachid Ghezzal'ın golleriyle 2-0 galip ayrıldı. Maç sonunda ise iki gün önce Gazeteyazıyor okuyucularına duyurduğumuz haberi resmi ağızdan doğruladı. Burak Yılmaz, A Milli Takım'dan teklif aldığını açıkladı.

İŞTE GAZETEYAZIYOR'UN O HABERİ TIKLAYIN

''MİLLİ TAKIM'DAN TEKLİF ALDIM''

Kısa süre önceA Milli Futbol Takımı'nda Teknik Direktör Vincenzo Montella’nın ekibinde yer almak için bir teklif aldığını doğrulayan Burak Yılmaz, ''Milli Takım'dan bir teklif aldım, evet doğrudur. Ben kendilerine Beşiktaş’ı bırakamayacağımı söyledim. Onlar da bu duruma saygı gösterdiler. Beni anlayış ile karşıladılar ve aksi bir tutum sergilemediler. Milli Takım bizim başımın tacıdır. Fakat Beşiktaş da yuvamız. Milli Takım'a hayır diyemem ama Beşiktaş’ı da bırakamam. Milli Takım yöneticilerine de bana gösterdikleri ilgiden ve sonrasında gösterilen anlayış için teşekkür ederim. Ben şu anda buraya konsantre olmuş durumdayım. Şu anda tek düşüncem Beşiktaş’ın selameti için en iyisi yapmak'' diyerek sözlerini tamamladı.

MONTELLA'NIN YARDIMCILARI DUYURULDU

Türkiye Futbol Federasyonu, Vincenzo Montella'nın yardımcılarını açıkladı. Burak Yılmaz'ın yerine Selçuk Şahin ile anlaşıldı.

TFF'den Montella'nın ekibiyle ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

Vincenzo Montella’nın A Milli Takım teknik direktörlüğü görevine getirilmesinin ardından, İtalyan çalıştırıcının yardımcılıklarını yapacak isimler de belirlendi.

Montella’nın yardımcılıklarını, teknik direktörlük kariyerinin başlangıcından itibaren kendisiyle birlikte çalışmakta olan Daniele Russo ile A Milli Takımımızın 2003 FIFA Konfederasyonlar Kupası'nda üçüncülüğü elde eden kadrosunda yer alan Selçuk Şahin yapacak.

Teknik heyette Massimo Crivellaro ve Okan Aydıner analiz antrenörü, Pierpaolo Polino ve Vural Durmuş ise atletik performans antrenörü olarak görev alacak.

Yukatel Adana Demirspor’dan Ozan Özerkan ile Eyüpspor’dan Emrah Karakovan ise milli maç dönemlerinde A Milli Takım’da kaleci antrenörü olarak görevlendirilecek.

ŞENOL GÜNEŞ'İN YERİNE GELDİ

Burak Yılmaz, Şenol Güneş'in ayrılışının ardından geçici olarak teknik direktör olarak Beşiktaş'ın başına geçti. Başkanlık seçimlerine kadar görevde kalacak olan Burak Yılmaz, yeni seçilecek başkanın alacağı karara göre göreve ya devam edecek ya da siyah beyazlı takımdan ayrılacak. Ancak siyah-beyazlı taraftarlar kendisine büyük destek veriyor.

Editör: Orhan Duman