Altın, Türkiye'de kazançlarını yatırıma dönüştürmek isteyenlerin başvurduğu madenlerden biri olmaya devam ediyor. Türkiye'de güvenli liman olarak görülen altın fiyatları günden güne değişmeye devam ediyor. Ekonomide yaşanan dalgalanmalar dan etkilenen altın fiyatları 19 Ekim Perşembe günü itibariyle de değişkenlik gösterdi. Gram altın, çeyrek altın, cumhuriyet altın, hatta bilezik gibi altın ürünlerinin fiyatları merak ediliyor. İşte altın fiyatları...

19 EKİM PERŞEMBE ALTIN NE KADAR OLDU?

Altında yükseliş azalış devam ediyor. 19 Ekim Perşembe günü itibariyle altında yaşanan tüm hareketlilik haberimizde yer alıyor. Altında alınan tarihi kararın altın fiyatlarını nasıl etkileyeceği ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

Gram altın alış: 1.755,17                

Gram altın satış: 1.755,47        

Çeyrek altın alış: 2.808,27

Çeyrek altın satış: 2.870,19        

Yarım altın alış: 5.598,99

Yarım altın satış: 5.740,37                        

Ata altın alış: 12.179,00                            

Ata altın satış: 12.286,00                                

Cumhuriyet altını alış: 12.160,00                                   

Cumhuriyet altını satış: 12.344,00    

ALTIN FİYATLARI DÜŞECEK Mİ, YÜKSELECEK Mİ?

Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Baştürk Finansal Danışmanlık Kurucusu Rıdvan Baştürk bu soruya yanıt verdi. ''Rusya-Ukrayna olayları kadar küresel piyasalara etkisi olmasa da Ortadoğu’daki gerginliğin ons altın üzerinde pozitif etkisi oldu. Tabii bu durum ekonomi dışı olduğu için bu konuda net bir görüş bildirmek zor. Riskler artarak mı devam edecek yoksa Rusya-Ukrayna sürecinde olduğu gibi azalarak devam edip bir noktada tamamen gündemimizden mi çıkacak konusu belirsiz'' diyen uzman isim şunları dile getirdi:

''Fakat mevcut sürece baktığımızda bir süre daha bu olaylar devam edecektir. ABD ve/veya İran’ın konuya dahil olup olmayacağı ise kritik bir nokta. Normalde bu tarz riskli ortamda faizlerin aşağı gelmesi beklenir. Fakat ABD 10 yıllık faizler yüzde 4.86’ya yükselerek herhangi bir risk fiyatlaması yapmadığını gösteriyor. Bu açıdan baktığımızda karışık fiyatlamaların olduğu bir süreçteyiz. Normal şartlarda faizlerin, ons altını aşağı çekmesini bekleriz fakat içerisinde bulunduğumuz süreç normal olmayan bir süreç.''

GRAM ALTIN TAHMİNİ

Uzman isim altının gram fiyatı için de beklentilerini açıklayarak, ''Gram altında ise tarihi rekor seviyelerindeyiz. Hem ons altındaki yükseliş hem de TL’deki zayıflık gram altını yukarı çekiyor. Gram altın için TL’de beklediğim zayıflık nedeniyle orta-uzun vade yönün yukarı olduğunu ve alım fırsatlarının değerlendirilmesi gerektiğini ifade etmiştim. TL’deki zayıflığa ek olarak jeopolitik riskler de gram altının destekleyicisi oldu. Bu aşamada gram altın için bir seviye vermek sağlıklı olmayacaktır. Yukarı potansiyelin devam edeceğini düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

Editör: Orhan Duman