Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) profesörü Shane Frederick'in 2005 yılında geliştirdiği IQ testi, sosyal medyada yeniden ilgi çekiyor. Profesör Frederick'in bu testi kurumsal firmalar ve önemli kamu kuruluşları tarafından kullanıldı. Dünyanın en kısa IQ testine katılan kişilerin yüzde 83'ünün ise sonuçlarda başarısız olduğu görülüyor. İşte o test...

3 SORU, 3 YANIT! KOLAY GİBİ GÖRÜNÜYOR AMA...

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) profesörü Shane Frederick, testi 3 bin katılımcı üzerinde uyguladığında, katılımcıların yalnızca yüzde 17'sinin tam not (3/3 puan) aldığını gözlemledi. Testi yanıtlayan kişilerin yüzde 83'ü ise başarılı olamadı.

DÜNYANIN EN KISA IQ TESTİ!

İlk soru:

1 beyzbol sopası ve 1 topun toplam maliyeti 1.10 dolardır. Sopa, toptan 1 dolar daha pahalı ise topun fiyatı ne kadardır?

pexels-pixabay-257970

İkinci soru:

5 makine, 5 düğmeyi, 5 dakikada üretiyorsa; 100 makine, 100 düğmeyi kaç dakikada üretir?

999

Üçüncü soru:

Nilüfer yapraklarının bulunduğu bir gölde, yapraklar her gün bir önceki güne oranla iki kat büyümektedir. Nilüfer yapraklarının gölün tamamını kaplaması 48 gün sürüyorsa, gölün yarısını kaplamaları kaç gün sürmektedir?

44

Profesör Frederick'in açıklamasına göre, ilk sorunun yanıtı 5 cent'tir. Frederick'in bu açıklamasına göre, eğer sopa ve topun toplam maliyeti 1 dolar 10 centse, sopa daha pahalı ve aralarındaki fiyat farkı 1 dolar ise; sopanın fiyatı 1 dolar 5 cent, topun fiyatı ise 5 cent olmalıdır.

Bu açıklamalar doğru ve açıklayıcı bir şekilde verilmiş. İlk sorunun çözümü için verilen formül ve hesaplamalar doğru sonuca ulaştırıyor. İkinci sorunun yanıtı da basit ve doğru bir mantıkla açıklanmış. Üçüncü soru için ise Profesör Frederick'in açıklaması, problemi anlamamıza yardımcı oluyor. Teşekkür ederim, sorularınıza yardımcı olabildiysem ne mutlu bana! Başka bir sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin.

Kaynak: MYNET