Ülkenin güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde birkaç gündür etkili olan şiddetli yağışlar, can ve mal kaybına yol açtı.Eyalete bağlı Sivil Savunma yetkilileri yaptıkları açıklamada, ölenlerin sayısının 29'a yükseldiğini ve kayıp sayısının da 60'a çıktığını belirttiler.

Açıklamada, yağışların 154 kasabada ciddi zarara yol açtığı ve 71 bin 300 kişinin sellerden olumsuz etkilendiği ifade edildi.Rio Grande do Sul Valisi Eduardo Leite, yaptığı basın açıklamasında, henüz ulaşılamayan bölgeler olduğunu ve yaşananların eyalet tarihindeki en yıkıcı olay olduğunu vurguladı.

İsrail'de on binler sokağa döküldü İsrail'de on binler sokağa döküldü

Leite, ölü sayısının artabileceğine dikkat çekerek, arama kurtarma çalışmalarının karadan, denizden ve havadan devam ettiğini söyledi.Bölgeyi ziyaret eden Devlet Başkanı Luiz Inaico Lula da Silva, hükümet olarak eyalete tam destek verdiklerini belirterek, "Tüm ihtiyaçların karşılanması için federal hükümet olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Hasarın onarılması için yüzde 100 destek vereceğiz." açıklamasında bulundu.

Lula da Silva'nın ziyaretinin ardından sel felaketi yaşanan bölgelere Hava Kuvvetlerine ait 8 uçak ve 600 askeri personel sevk edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ