Üç diplomatın çocukları, okul yılının bitimini kutlamak için "beyaz" bir Brezilyalı arkadaşlarıyla birlikte beş günlük tatil için Rio'daydı. Hepsi, Brasilia'daki aynı okula gidiyordu. Ebeveynleri olmadan yaptıkları ilk seyahatti. Çarşamba günü geç saatlerde, plajda eğlendikten sonra dönüyorlardı. Ipanema semtindeki bir binaya girmek üzereyken devriye arabası geldi. İki memur dışarı atladı, çocuklara duvara dönmelerini emretti ve onları silah zoruyla aradı.

"BEYAZ" OLDUĞU İÇİN NAZİKTİLER!

Brezilyalı çocuğun annesi Rhaiana Rondon, "Memur, oğluma beyaz olduğu için çok daha nazik bir şekilde davrandı. Oysa üç siyahi gencin kafasına silah dayanmıştı" dedi. Gençler, eyalet parlamentosu komitesine yaptıkları açıklamada, memurların "altlarında uyuşturucu olup olmadığını kontrol etmek için özel bölgelerini göstermelerini bile talep ettiklerini" söyledi.

ORTALIKTA FAZLA DOLAŞMAYIN

Çocuklardan biri anne ve babasına, "Ajanlar gittikten sonra bize ortalıkta dolaşmamamızı, aksi takdirde tekrar aranacağımızı söylediler" dedi. Rhaiana Rondon, "Görüntüler, tanıklar ve çocukların ifadeleri açık: Arama ırkçılık içeriyordu" dedi. Üç yabancı çocuk, Gabon ve Burkina Faso Büyükelçilerinin oğulları, diğeri ise Kanadalı bir diplomatın oğlu.

KAFALARINA SİLAH DAYADILAR

Gabon Büyükelçisi'nin eşi Julie-Pascale Moudoute-Bell, "Polis insanları korumak için orada. 13 yaşındaki çocukların kafalarına nasıl silah doğrultabilirler? Brezilya adalet sistemine güveniyoruz ve adalet istiyoruz, hepsi bu" açıklamasını yaptı. Gabon, Burkina Faso ve Kanada'nın Büyükelçileri, Brezilya Dışişleri Bakanlığı'na davet edildi ve burada Brezilya Hükümeti'nden "resmi bir özür" aldılar.

Kaynak: HABER MERKEZİ