Araştırmacılar, 56 kilo civarındaki iki grup kadın üzerinde sekiz haftalık kontrollü bir deneme yürüttü. Bir gruptan kalorisi kısıtlı bir diyete ek olarak günde sekiz gram Brezilya cevizi yemeleri istendi. Diğer gruba ise kuruyemiş verilmedi.
DAHA DÜŞÜK SEVİYE
Çalışmanın sonunda, araştırmacılar Brezilya cevizi tüketen grubun çeşitli iltihap belirteçlerinin daha düşük seviyelerde olduğunu buldu. Brezilya cevizi yiyen kadınların ayrıca bağırsak sağlıklarında da artış gözlemlendi.
BENZER SONUÇLAR
Yine de Brezilya cevizinin iltihaplanmayı azalttığını kesin olarak söylemek zor. Çünkü bu oldukça düşük katılımcıyla yapılan bir çalışmaydı. Yine de daha önce yapılan benzer denemelerde iyi sonuçlar elde edilmişti.