12 Şubat 2022 tarihinde Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, polis memuru Bilal Ağır (52) tarafından gerçekleştirilen cinayet anı, güvenlik kamerası ve vatandaşların kamerası tarafından kaydedilmişti. Olayda Bilal Ağır, eski eşi Yasemin Ağır ve yanındaki bir kişiyi kurşun yağmuruna tutmuş, tesadüfen olay yerinden geçen bir kişi de yaralanmıştı.


Olay, Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi Akademi Caddesi'nde meydana gelmişti. Polis memuru Bilal Ağır, boşandığı eşi Yasemin Ağır'ı ve yanındaki Yahya Aydın'ı durdurarak önce darp etmiş, ardından tabancasıyla ateş açmıştı. Yasemin Ağır ve Yahya Aydın, hastaneye kaldırıldı, ancak hayatlarını kaybetmişlerdi.



Bilal Ağır hakkında "kasten öldürmek" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından dava açılmıştı. Mahkemede, Cumhuriyet Savcısı, Bilal Ağır'ın "tasarlayarak eski eşi öldürme", "tasarlayarak öldürme", "yaralama" ve "mala zarar verme" suçlarından cezalandırılmasını istemişti.


Sanık Bilal Ağır, mahkemede mütalaayı kabul etmediğini ve olayı planlayarak gerçekleştirmediğini savunarak, "Yasemin'in nerede olduğunu araştırmadım. Araçla tesadüfen karşılaştım. Amacım konuşmaktı. Bana hakaretler edildi. Olay sebebiyle pişmanım. Böyle olacağını bilmiyordum" demişti.



Mahkeme heyeti, Bilal Ağır'ı, eski eşi Yasemin Ağır'a karşı işlediği eylem sebebiyle "boşandığı eşe karşı tasarlayarak öldürme" suçundan ve Yahya Aydın'a karşı eylemi dolayısıyla da "tasarlayarak öldürme" suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanık hakkında ise "yaralama" ve "mala zarar verme" suçlarından hüküm kurulmasına yer olmadığına karar verdi.

Kaynak: iha