Bankacılık endeksi yüzde 1,82'lik bir artış kaydederken, holding endeksi yüzde 1,77 yükseldi. Sektör endeksleri arasında en fazla kazanan yüzde 2,95 ile sigorta sektörü oldu, tek gerileyen ise yüzde 0,15'lik düşüşle spor sektörüydü.

Geçen cuma günü Borsa İstanbul'da satış baskılı bir seyir izlenmiş, BIST 100 endeksi günü yüzde 3,33'lük bir kayıpla 7.510,68 puan seviyesinden tamamlamıştı.

Analizcilere göre, küresel pay piyasaları Orta Doğu'da yaşanan çatışma ve belirsizliklerden etkilenmeye devam ediyor. Yatırımcılar, bu hafta içinde Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) alacağı para politikası kararlarına odaklanmış durumda. Haftanın başında Orta Doğu'daki çatışmaların daha da genişleyebileceği endişeleri olsa da, İsrail'in Gazze'ye yönelik askeri operasyonunu ertelemesi, varlık fiyatlarındaki dalgalanmayı bir miktar sınırlamış gibi görünüyor.

Diğer taraftan, para piyasalarındaki fiyatlamalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek hafta politika faizini değiştirmeyeceği kesin gözüyle bakılırken, aralık ve ocak ayındaki toplantılarda da politika faizinde bir değişiklik beklenmiyor.

Analizcilere göre, bugün yurt içinde tüketici güven endeksi verisi açıklanacak. Ayrıca, yurt dışında ABD'de Chicago Fed Ulusal Aktivite Endeksi ve Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi gibi verilerin yanı sıra İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili haber akışı da yakından takip edilecek. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde, 7.500 ve 7.400 puan seviyelerinin destek, 7.750 puanın ise direnç konumunda olduğu belirtiliyor.

Kaynak: AA