TV 8 ekranlarında yayınlanan Masterchef yarışma programı tüm hızıyla devam ediyor. Yarışmada son olarak yarışmacılara ''bobotie'' yapmaları söylendi. Bu durum ''bobotie'' nedir?, ''bobotie'' nasıl yapılır?, gibi soruların sorulmasına neden oldu. Güney Afrika'ya özgü bir börek çeşidi olan bobotie yemekle uğraşanları meraklandırdı. İşte Masterchef'teki bobotie yemeğinin malzemeleri, tarifi haberimizde bulunuyor. 

BOBOTIE TANIMI

Bobotie tanımı aslında oldukça basittir. Güney Afrika yemeği olarak bilinen Bobotie, birçok ülkede de yapılmaktadır. Kısa tanıtımı ise; ''Yumurta bazlı bir kaplama ile pişirilmiş baharatlı kıymadan oluşan bir Güney Afrika yemeğidir.'' şeklindedir. Ancak Bobotie bir börek çeşidi olarak da görülebilir.

BOBOTIE MALZEMELERİ NELERDİR?

Bobotie yemeğinin tarifine geçmeden önce gerekli olan malzemeleri temin etmek önemlidir. Peki Bobotie için hangi malzemeler gereklidir. İşte o malzemeler:

500 gram kıyma
1 adet bayat ekmek içi
1/1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kuru üzüm
1 adet elma
1 tatlı kaşığı limon kabuğu
1 tatlı kaşığı limon suyu
3 adet yumurta
5 adet defne yaprağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı, karabiber, kimyon, köri
1 tatlı kaşığı zerdeçal ve toz kırmızı biber

BOBOTIE TARİFİ

İlk olarak işe soğan, sarımsak ve baharatları tavada orta ateşte kavurmakla başlayın. Bu işlem oldukça önemli. Daha sonra ise bu karışıma elinizdeki 500 gram kıymayı da ilave edin. Tamamen pişmesinin bekleyin. Bu süre yaklaşık 15 dakika olacaktır. 1 adet bayat ekmek içini sütün tamamı ile ıslatın. Pişirdiğiniz harcı bir kaba alın. İçerisine üzün, elme, mango chutney, limon kabuğu, limon suyu ve sütü süzülmüş ekmek içini koyup, karıştırın. Süzdüğünüz sütü ise üzerinde kullanmak üzere ayırın. Hazırladığınız harcı orta boy fırın kabına koyunuz. Bastırarak yerleştirin ve buzdolabında en az yarım saat dinlendirmeye bırakın. Süte yumurtaları ve tuzu ekleyip çırpın. Sütlü karışımı dolaptan çıkarttığınız karışımın üzerine dökün ve defne yapraklarını da ekleyip, 190 derecelik fanlı fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bu süre 20-25 dakika aralığında olacaktır.

Editör: Orhan Duman