Yaşlılığın etkisiyle sürekli Yaptığı hareketlerle gündem olan ABD Başkanı Joe Biden, bu hareketlere bir yenisini daha ekledi. Joe Biden yaptığı açıklama sırasında hem önemli açıklamaları hem de devlet başkanlarını karıştırdı. Biden, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i karıştırdı.

81 yaşındaki Biden, başkanlığı sırasında maaş artışlarının enflasyonu geride bıraktığı yönündeki yanlış iddiayı yineledi, Rusya'nın Şubat 2022'deki işgalinden bu yana ABD'nin Ukrayna'ya yaptığı dış yardım miktarını küçümsedi ve hem Japonya'nın savunma harcamalarını hem de Afrika nüfusunu olduğundan fazla tahmin etti.

Çin mallarına yönelik yeni açıklanan gümrük vergilerinin tüketici fiyatlarını artırıp artırmayacağı sorulduğunda Biden , Amerika'nın iki büyük yabancı düşmanının liderlerinin isimlerini karıştırdı .

BIDEN, DEVLET BAŞKANLARINI KARIŞTIRDI

Biden, kısa bir süreliğine sözünü kesmeden önce, Putin'e en başından beri şunu açıkça belirttim: Ben katılmıyorum, biz müdahil olmuyoruz.

“Mesela Trump her şeye yüzde 10 gümrük vergisi istiyor. Bu Amerika'daki her şeyin fiyatını artıracak" ifadelerini kullandı.

"Biden burada Putin'i değil, Xi'yi kastettiği belirtti."
 

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ