Otoban’ın hemen kıyısında yer alan mahalle sakinleri küçük bir esintide bile toz bulutu oluştuğunu söylerken “Toz bulutu her tarafı sarıyor. Bazen öyle bir an geliyor ki nefes almakta bile zorlanıyoruz. Yaz boyunca evimizde kapıyı pencereyi açamadık. Çünkü açtığımız anda evin içi toz toprak doluyor” diye yakınıyor. 

KIŞLARI AYRI DERT

Kışın yolların geçilmez bir hal aldığını belirten Beyliceliler “Yazı bir şekilde atlatıyoruz. Ama önümüz kış. Yağmur mevsimi yaklaşıyor. Bu mahallede kışın kendimizi Acun’un Survivor yarışmasında zannediyoruz. Hep bir mücadele içindeyiz. Yaya olarak bir yere gitmek mümkün değil. Kulaklarımıza kadar çamur oluyoruz. Araçlarımızla yola çıktığımızda ise her an yolda kalma korkusu taşıyoruz. Ne evimizden çıkabiliyoruz ne de evimize misafir gelebiliyor” diyerek mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

WhatsApp Image 2023-09-05 at 15.27.39

“BAŞKAN DUY SESİMİZİ, UNUTMA BİZİ”

Hendek’in başarılı Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nu göreve davet eden 
Beyliceliler “Turgut Başkan duy sesimizi. Beylice’nin yolları Hendek’e yakışmıyor. Senin Hendek için yaptıklarını biliyoruz, Beylice için de yakışanı yapacağını umuyoruz. En kısa zamanda yolumuza asfaltı döşe bizi bu dertten kurtar. Unutma bizi” çağrısı yaptı.

ALİ BALTACI

Editör: Ayşe Tunalı