Rafine tahıllar ve glüten açısından zengin yiyecekler, bağırsaktaki mikrobiyal çeşitliliğin daha düşük olmasıyla ilişkilendirilmiştir. Ve bu da sıklıkla iltihaplı durumlar da dahil olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarıyla bağlantılıdır... Erişte, simit, beyaz ekmek, pizza ve makarna gibi besinler bu kategoriye dahildir.

Aşırı tuzlu besinlerden uzak durun Aşırı tuzlu besinlerden uzak durun

KANSER RİSKLERİ

Ayrıca her konuda zararlı olan alkol, bağırsaklarınızda da aynı tutumu sergiler. Günde 1 ila 2 içki kadar az miktarda alkol tüketimi bile; yemek borusu, mide ve kolon dahil olmak üzere birçok bağırsak kanseri için risk faktörüdür. Ayrıca şişkinlik ve gevşek dışkıya da neden olur.

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY