Zamanında Süleyman Seba'nın yönetiminde yer alan ve daha sonra Beşiktaş'ta yapılan seçimlerde aday olan Hasan Arat için, ''bir oyum var o da Hasan'a'' şeklinde açıklama yapan Hasan Arat, yeniden Beşiktaş başkanlığına aday oldu. Sosyal medyada yapılan anketlerde açık ara önde olan başkan adayına destek her geçen gün katlanarak devam ediyor. Camianın önde gelen isimleri, eski başkan adayları ve başkanlar Hasan Arat'a destek açıklamaları yapmaya devam ediyor.

AHMET NUR ÇEBİ'YE KARŞI KAYDEN FUAT ÇİMEN, HASAN ARAT'A DESTEK AÇIKLADI

Beşiktaş'ta 2022 yılında yapılan olağan seçimli genel kurulunda başkan adayı olan ve 3965 geçerli oyun 1190'ını alan Fuat Çimen, Hasan Arat için, ''Hasan Bey'in adaylığını doğru buluyorum, kimseyi sandıkta yönlendirmem ama kendi adıma ilke olarak Hasan Bey'e destek kararı aldım.'' şeklinde konuştu. Hasan Arat'a destek veren bir tutum sergiledi. Fuat Çimen, Hasan Arat'ın camianın lideri olabileceğine inandığını söyledi.

RÜZGAR SAĞNAK DA HASAN ARAT'A DESTEK VERDİ

Daha önce Beşiktaş başkan adayı olan isimlerden ve Serdar Bilgili döneminde yöneticilik yapan Beşiktaş Divan Kurulu üyesi Rüzgar Sağnak da Hasan Arat konusunda, ''Benim şahsen ARMA adına gönlümden geçeni bu gece yazacağım. İnanın ARMA için yazacağım, tüm camia için yazacağım. Aralık ayında seçim yaparsak zaten 1.5 yıl sonra yine seçim yapacağız. İlk 6 ay zaten bu sezonu bitirmek, ve Ocak / Yaz transferiyle öbür sezonu kurmak. Bu durumda Başkan Çebi aday olsa kazanır bariz. Kimi koysa da kazandırır o da bariz. Ama bu mevcut durumu çözer mi? Sizce çözer mi? Serdal Bey zaten TJK Başkanı vs vs.. Mevcut durum Hasan Arat’ı çağırıyor. Temsili ile, liyakati ile, duruşu ile. En önemlisi ise çok istiyor, hazır ve fit.  1.5 sene bir tarz değiştirelim önce. Memnun kalmazsak ben de aday olurum. Hasan Arat geçen 20 yılını spor yönetimi organizasyonu iletişimine harcamış. Hani nerdeydin diyorlar ya, Olimpiyat Komitesindeydi, nerde olaydı daha iyi olurdu?? Ayrıca her BJK divan ve mali toplantılarına en az benim kadar katılmıştır. Liyakat ise mevzu benim cv’m daha iyi değil, yaşı, tecrübesi bizden büyüktür. Büyük sportif eventler yönetmiş bir profil bence nimet.'' açıklamasında bulundu. 

FİKRET ORMAN'DAN HASAN ARAT AÇIKLAMASI

Beşiktaş'ın eski başkanı Fikret Orman da yaptığı açıklama ile Hasan Arat'a destek çıktı. Fikret Orman, ''Hasan (Arat) Bey, çıktı 'Ben adayım' dedi. Birincisi adam, delikanlı adam. Çıktı 'Ben adayım!' dedi. Bir fikri vardı, çıktı söyledi. Kendi idaresiyle söyledi.'' şeklinde konuştu.

DİVAN KURULU BAŞKANI TOPLANTI AYARLADI

Beşiktaş'ta başkan adaylığı için adı geçen isimlerden Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk ise seçim süreci konusunda kısa bir açıklama yaptı. Yamantürk, ''Değerli Beşiktaşlılar, önümüzdeki hafta Olağanüstü Genel Kurul ile ilgili Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Çebi ve tüm kurul Başkanlarımız ile görüşüp sizleri bilgilendireceğim.'' ifadelerini kullandı.

Editör: Orhan Duman