Beşiktaş’ta bu sezon sergilediği üst düzey performansla dikkat çeken Gedson Fernandes’dan taraftarları üzecek haber.

24 yaşındaki Portekizli orta saha, devre arasında Beşiktaş’tan ayrılıyor.

GEDSON1-1

Bu sezon 8 maçta 1 asisti bulunan ve Beşiktaş orta sahasında arı gibi çalışan Fernandes’e iki Alman temsilcisi talip oldu.

2030 FIFA Dünya Kupası'nın adresi belli oldu! 3 kıtada oynanacak 2030 FIFA Dünya Kupası'nın adresi belli oldu! 3 kıtada oynanacak

GEDSON2-1

Borussia Dortmund’un şef scout’u Eduard Graf ve Leipzig’in Sporitf Direktörü Max Eberl’in, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Lugano ve Trendyol Süper Lig’de İstanbulspor maçlarında Gedson Fernandes’i tribünden izleyecekleri öğrenildi.

Galatasaray'dan İngiltere'ye büyük tepki: Ahlak dışı, edep yoksunu... Galatasaray'dan İngiltere'ye büyük tepki: Ahlak dışı, edep yoksunu...


Beşiktaş ise Temmuz 2022’de bonservisinin yüzde 50’sini Benfica’dan 6 milyon Euro’ya aldığı Gedson Fernandes’i ucuza bırakmak istemiyor.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, başarılı orta saha için taban fiyatını 40 milyon Euro olarak belirledi.

Borussia Dortmund ve Leipzig, ara transferde 40 milyon Euro’yu ödemeye hazır olduğunu Beşiktaş’a iletti.
 

GEDSON3 (1)

10 numarada kim oynayacak? Fener herkesi çok şaşırtacak! 10 numarada kim oynayacak? Fener herkesi çok şaşırtacak!

Beşiktaş, Gedson Fernandes’in bonservisinin sadece yüzde 50’sine sahip olduğu için, 40 milyon Euro’nun 20 milyon Euro’su kasasına girecek.

Diğer 20 milyon Euro’yu ise Gedson Fernandes’in eski kulübü Benfica alacak.

Gedson Fernandes, 2020-21 sezonunun devre arasında kiralık geldiği Galatasaray’da 18 maçta 1 gol, 3 asistle oynadı.

Kıvanç Tatlıtuğ'un oğlu ilk defa bu kadar yakından görüntülendi! Kurt Efe gündem oldu Kıvanç Tatlıtuğ'un oğlu ilk defa bu kadar yakından görüntülendi! Kurt Efe gündem oldu


Gedson Fernandes, Beşiktaş’ın yabancı kadrosu dolu olduğu için sözleşmesi 1 Temmuz 20222’de geçeli olmak üzere bonservisinin yüzde 50’si 6 milyon Euro’ya transfer oldu.

Portekizli futbolcu, 2021-22 sezonun ikinci yarısında kiralık olarak gittiği Çaykur Rizespor’da 11 maçta 3 gol, 3 asistle oynadı.

Gedson Fernandes, Beşiktaş’taki ilk sezonu olan 2022-23'te 36 karşılaşmada 3 gol atıp 6 asist yaptı.
 

Kaynak: GALİP ÖZTÜRK