Beşiktaş'ta Burak Yılmaz, geçici olarak takımın başında kaldı. Ancak antrenör ekibine iki yeni takviye ile yola devam edecek. Atletik Performans Antrenörü Toni Modric ve Yardımcı Antrenör Hari Vukas, Beşiktaş'ın teknik ekibine dahil edilen isimler oldu. Yine Şenol Güneş'in ekibinde yer alan Şeref Çiçek ve Miguel Peiro'nun da görevlerine devam ettiği bildirildi. Ancak Burak Yılmaz'ın teknik ekibine katılan isimlerin Igor Tudor'un ekibinden olması bazı iddiaların ortaya atılmasına neden oldu. İşte detaylar...

AHMET NUR ÇEBİ YENİDEN SEÇİLECEK VE TUDOR'U GETİRECEK

Beşiktaş'ta Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı, en geç Aralık ayının ilk haftası olmak üzere gerçekleştirilecek. Mevcut başkan Ahmet Nur Çebi, tekrardan aday olmaya hazırlanıyor. Bu nedenle seçildikten sonra teknik direktör olarak kiminle çalışacağını da belirledi. Galatasaray, Karabükspor, Hella Verona, Udinese, PAOK, Hajduk Split gibi takımları çalıştıran Igor Tudor'u takımın başına getirecek. Seçime gidileceği için Igor Tudor'u resmi olarak takımın başına getirmedi. Yardımcılarını Burak Yılmaz'ın ekibine dahil etti. 

TAKIMI TUDOR'A HAZIRLAYACAKLAR

Burak Yılmaz ve Tudor'un yardımcı ekibinden olan Hari Vukas ve Toni Modric, takımı Igor Tudor'a hazırlayacaklar. Igor Tudor da bu süreçte takımı takip edecek. Ekibinden gelen raporları analiz edecek. Eksik olan bölgelere yapılacak transferleri belirleyecek. Takımdan gönderilmesi gereken isimler konusunda raporunu iletecek. Burak Yılmaz da isterse takımda antrenör olarak görev almaya devam edecek. Ya da daha önce aldığı teklifi kabul edip, Vincenzo Montella'nın yardımcısı olacak. 

SON OLARAK MARSİLYA'YI ÇALIŞTIRDI

Igor Tudor, son olarak Marsilya'da görev almıştı. Ancak 30 Haziran 2023 tarihinde Marsilya'daki görevinden ayrıldı. Şu an bir takım çalıştırmıyor. Haris Vuka, Marsilya'da Igor Tudor ile beraber çalışmıştı. Toni Modric ise Karabükspor, Hajduk Split ve Galatasaray'da Igor Tudor'un ekibinde yer almıştı.

En yüksek puan ortalamasını 1.83 ile Marsilya'da elde eden Igor Tudor, Hellas Verona'da 1.47 puan, Hajduk Split'te 1.56 puan, Udinese'de 1.33 puan, Galatasaray'da 1.79 puan, Karabükspor'da 1.51 puan ortalamalarını yakaladı. Galatasaray'da Şubat ayında göreve başladı. Aralık ayında görevden ayrıldı. 34 maç takımın başında kalabildi. 

Editör: Orhan Duman