Eric Bailly, transferde son günlere girilirken, Beşiktaş'ın gündeminde yer alıyor. Son dakika gelişmelerine göre Beşiktaş, Eric Bailly ile anlaşma noktasına geldi. UEFA'ya kadronun bildirilmesine saatler kala, siyah beyazlıların yaptığı bu hamle, Beşiktaş taraftarını çılgına çevirdi. Twitter'da ''Baillyİstemiyoruz'' etiketi oluşturuldu. Kısa sürede bu konuda binlerce mesaj atıldı. Şenol Güneş'in ''Afrika Kupası nedeniyle daha fazla Afrikalı futbolcu transfer etmek istemiyoruz'' sözleri hatırlatıldı. Stoper bölgesinde diğer adaylara yönelinmesi istendi. ĞPeki Beşiktaş taraftarının kadrosunda görmek istemediği Eric Bailly kimdir? İşte cevabı...

ERIC BAILLY KİMDİR?

Eric Bailly, 12 Nisan 1994 yılında Fildişi Sahili'nin Bingerville şehrinde doğdu. Genç yaşta İspanya'ya gelen oyuncu, Espanyol altyapısına girdi. 2014 yılında burada A takıma yükseldi.

1 sene forma giydikten sonra Villarreal, 5.7 milyon Euro ödeyerek, Eric Bailly'nin bonservisini aldı. Bir senenin ardından ise 38 milyon Euro ödeyen Manchester United, oyuncunun bonservisini aldı.

6 yıl Manchester United'dan ayrılmayan oyuncu, 2022 yılında Marsilya'ya kiralandı. Sezon sonunda ise Kırmızı Şeytanlar'a geri döndü.

ERIC BAILLY MEVKİSİ NE?

Eric Bailly, defansın göbeğinde forma giyiyor. Stoper pozisyonunda görev alan Eric Bailly, sağ ayağını kullanıyor. Bu yüzden sağ stoper olarak görev yapıyor.

ERIC BAILLY İSTATİSTİKLERİ

Eric Bailly, kariyerinde Premier Lig'de 70 maça çıktı. 1 gol attı. La Liga'dfa ise 40 mücadeleye çıktı.

Fildişi Sahilili oyuncu, Şampiyonlar Ligi'nde 14 müsabakada ve Avrupa Ligi'nde ise 29 maçta sahne aldı. Eric Bailly, Fransa Ligue 1'de ise 17 maçta şans buldu.

MİLLİ TAKIMDA OYNUYOR

Fildişi Sahili A Milli Takım formasını 49 giyen oyuncunun boyu 1.87. Manchester United ile sözleşmesi ise 2024 senesinin sonunda bitiyor. Transfermarkt değeri ise 5 milyon Euro.

ERIC BAILLY SAKATLIK GEÇMİŞİ

Eric Bailly'nin sakatlık geçmişi aslına bakılırsa biraz kabarık. Geçmişte yaşadığı birçok sakatlık mevcut. Ancak çoğunu kısa sürede atlatmayı başarmış durumda.

2019-2020 sezonunda yaşadığı diz sakatlığı ise onu sahalardan uzun süre uzak tuttu. Bu süreçte 32 maç kaçırdı.

Yine 2017-2018 sezonunda yaşadığı bilek sakatlığı nedeniyle ise 21 maç kaçırdı.

Eric Bailly toplamda sakatlık nedeniyle ise 120 maç kaçırdı.

KIRMIZI KART NEDENİYLE 13 MAÇ KAÇIRDI

Eric Bailly, kırmızı kart nedeniyle 13 maç kaçırdı. Son cezasını ise Marsilya forması giyerken, 2022-2023 sezonunda aldı. Rakibine yaptığı bir hareket nedeniyle 7 maçla cezalandırıldı.

AFRİKA KUPASI TEHLİKESİ

Aktif olarak Fildişi Sahili Milli Takım forması giyen Eric Bailly, Beşiktaş'a gelmesi durumunda sezonun ortasında Afrika Kupası'na gidecek. Beşiktaş, bu süreçte başarılı defans oyuncusundan yararlanamayacak.

Editör: Orhan Duman