Evli olduğu Halis Serbest isimli erkek tarafından vurularak hayatını kaybeden şarkıcı Bergen'in yaşam hikayesini anlatan ve başrolünde Farah Zeynep Abdullah ile Erdal Beşikçioğlu'nun yer aldığı "Bergen" adlı film, 2022 yılında gösterime girmiş ve büyük gişe başarısı elde etmişti.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, vizyondan sonra Prime Video platformunda izleyiciyle buluşan "Bergen" adlı film, dün televizyon izleyicileriyle ilk kez ATV ekranlarında buluştu.



Film daha önce vizyonda veya platformda izlenen kullanıcılar tarafından Twitter'da sansür uygulandığına dair paylaşımlarla gündeme geldi. Kullanıcılar, "Adetim gecikti" ifadesinin bip sesiyle sansürlendiği, hamam sahnelerinin kısaltıldığı ve dansözlü sahnelerin filmden çıkarıldığına dikkat çekti.


Farah Zeynep Abdullah, Bergen karakterini canlandıran oyuncu olarak, kullanıcıların sansür eleştirilerine öncelikle şaşkınlıkla yaklaştı, ancak daha sonra sansüre tepki gösterdi.

BERGEN KİMDİR?

Belgin Sarılmışer, bilinen sahne adıyla Bergen, 15 Temmuz 1959'da Mersin'de doğdu ve 14 Ağustos 1989'da Adana'da hayatını kaybeden Türk arabesk-fantezi şarkıcısı ve oyuncusuydu. 1982-1989 yılları arasında 5 plak, 8 albüm ve 129 şarkı yayımladı. Ayrıca, yönetmenliğini ve senaristliğini Ülkü Erkakalın'ın üstlendiği ve Yalçın Gülhan ile Asuman Arsan'ın başrollerini paylaştığı 1986 yapımı "Acıların Kadını" adlı filmde rol aldı. "Arabesk'in Kraliçesi" olarak tanınan Bergen, 1986'nın sonlarında çıkardığı "Acıların Kadını" albümü ile büyük bir ün elde etti.

Ölümünün ardından "Giden Gençliğim", "Garibin Çilesi Mezarda Biter" ve "Son Ağlayışım" adlı albümleri yayımlandı. Bergen, hayatı boyunca sürekli şiddet gördü; 1982'de nitrik asitli bir saldırı sonucunda sağ gözünü kaybetti. 1987 yılında ise Adana'da bıçaklı bir saldırıdan yaralı olarak kurtuldu. Ancak 1989 yılında boşandığı eşi Halis Serbest tarafından silahla vurularak öldürüldü ve Mersin Şehir Mezarlığı'na defnedildi. Bergen, Türkiye'de kadına karşı şiddetin sembol isimlerinden biri olarak hatırlanmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ