Brüksel'de yaşanan olayda, kimliği henüz bilinmeyen turuncu montlu şahıs silahla dehşet saçtı. EURO 2024 elemelerinde oynanan Belçika-İsveç maçı için orada olan 2 İsveçli'nin hayatını kaybettiği belirtildi. Olayın ardından video çekip sosyal medyada yayınlayan cani, saldırıyı Tanrı adına gerçekleştirdiğini söyleyip "Kafirleri öldürdüm" dedi.

Silahlı saldırgan hala yakalanamazken, savcılar saldırıyı terörizm olarak değerlendiriyor. Yetkililer, bölge halkına "gereksiz hareketlerden kaçınmalarını" söyledi ve Belçika için tehdit seviyesi 4. seviyeye yükseltildi.

İSVEÇLİ FUTBOLCULAR MAÇA ÇIKMADI!

Yaşanan korkunç olay nedeniyle, İsveçli oyuncular ikinci yarıya çıkmama kararı aldı. Olay sonrası stadyumda da panik yaşandı. İsveç tribünündeki taraftarlar gözyaşlarına boğuldu. Maçın ertelenmesi kararıyla Belçikalı taraftarlar stadyumdan ayrıldı. 

UEFA'dan yapılan açıklamada, ilk devresi tamamlanan maçın "terör saldırısı olasılığı" gerekçesiyle askıya alındığı belirtildi. Kararın, iki takımın onayı ve güvenlik güçleriyle yapılan görüşmenin ardından verildiği de vurgulandı.

Saldırganın videosu ve silahın patladığı korkunç anlar:

Kaynak: HABER MERKEZİ