İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmada, sanık Özgür Kavi mahkemeye getirildi. Carmen Maria T. hakkında yakalama kararı olduğu halde duruşmaya katılmadı. Sanık Özgür Kavi'ye, mahkemeden tahliye kararı verildi.

AKIL SAĞLIĞI İÇİN HASTANEYE YATIRILACAK

Mahkeme heyeti, mağdur ve sanık Carmen Maria T. hakkındaki yakalama kararının beklenmesine ve yakalandığında akıl hastalığı olup olmadığının tespiti için bir akıl ve ruh hastalıkları hastanesine yatırılmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, delillerin toplandığını ve tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak, sanık Özgür Kavi'nin yurt dışına çıkış yasağı ve en yakın polis merkezine imza atma koşuluyla tahliyesine karar verdi.

Hakim, duruşma sırasında Kavi'ye adli kontrol şartlarına uymadığı takdirde yeniden tutuklanacağını da hatırlattı.

19 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR

İddianamede, mağdur ve sanık Carmen Maria T'nin "Hayasızca hareketlerde bulunma" suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Sanığın akıl hastalığı nedeniyle bu suçtan hapis cezası yerine yüksek güvenlikli sağlık kurumlarında koruma ve tedavi altına alınması önerilen iddianamede, diğer sanık Özgür Kavi'nin ise "Beden veya ruh bakımından savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı cinsel saldırı" ve "Hayasızca hareketlerde bulunma" suçlarından 6 aydan 19 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Kaynak: odatv