Teknik direktör İsmail Kartal önderliğinde sezona büyük bir hızla başlayan Fenerbahçe, 16 resmi maçın tamamını kazanarak etkileyici bir performans sergilemişti. Takımın savunma oyuncusu Alexander Djiku ise sahada gösterdiği etkili performansla taraftarların beğenisini kazanmış ve ilk 11'in vazgeçilmez bir parçası haline gelmişti.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Ganalı Djiku, Türkiye'deki hedeflerini anlattı

İŞTE DJIKU'NUN AÇIKLAMALARI

"Buraya geldiğimde Fenerbahçe'nin ne kadar büyük bir takım olduğunu biliyordum. Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük camiası. Büyük takımlarda büyük oyuncular olur. Transfer döneminde çok kaliteli oyuncular alındı. 16 galibiyet benim için sürpriz olmadı. Önemli olan aynı şekilde devam edebilmek. Biz maç maç hareket eden bir takımız. Temel amacımız şampiyonluk."

"Oyun kurulumu anlamında becerilerimi kullanmaya çalışıyorum ve bunu yaptıkça da kendimi iyi hissediyorum. Kariyerimde çok fazla golüm yok. Başakşehir'e attığım gol gerçekten güzel bir goldü. Antrenmanlardan sonra hücum oyuncuları ile çalışmalara katılıyorum. Golden sonra hocamızın reaksiyonunu gördüm, çok mutlu olmuştu."

"Bana karşı oynayacak oyunculara karşı özel hazırlanıyorum. Oynadıkları 3-4 maçı izliyorum ve ona göre hareket ediyorum. Bunu 7-8 senedir düzenli olarak yapıyorum."

Alexander Djiku, Fenerbahçe'de golle tanıştı İhlas Haber Ajansı

"Fenerbahçe'de oynuyorsanız azimli olmalısınız. Takım çok iyi bir ruha sahip. Bu şekilde ilerlemeliyiz. Bana göre beraber hareket etmek çok önemli. Bunları yapabilirsek büyük şeyler başaracağımızı düşünüyorum."

"Appiah ile konuşma fırsatım oldu. Bana tavsiyeler verdi. Kendisi efsane bir oyuncu."

"Kariyerimde beni en çok zorlayan oyuncu Kylian Mbappe. Futbol dışı beni en çok taraftarlar etkiliyor. Futbolcu olmasam fizyoterapist olmak isterdim. Lakabım 'van Djiku'. İdollerim Marquinhos ve Thiago Silva. En çok Ronaldinho ile oynamak isterdim."

Fenerbahçe, Alexander Djiku ile sözleşme imzaladı

"Kariyerimde en çok unutamadığım atmosferler; Marsilya, Frankfurt ve Fenerbahçe. Takımda en iyi anlaştığım oyuncu Batshuayi. Bizi cesaretlendirdikleri için taraftarlarımızı gururlandırmak istiyorum. Bunu çok ama çok istiyorum. Umuyorum ki boğazda şampiyonluğu hep beraber kutlayacağız."

Kaynak: Haber merkezi