Trabzonspor, transferin son günleri yaklaşırken, bir ismi daha kadrosuna katmayı başardı. Bordo mavili ekip, Fransa'nın gelecek vaad eden isimlerinden olan genç orta saha oyuncusu Batista Mendy'i transfer etti. Oyuncu, Trabzon'a geldi. Trabzonsporlu taraftarlar, oyuncuyu havalimanında karşılarken, Batista Mendy'nin beraberinde 12 kişi ile ve 30 valizle gelmesi dikkat çekti. Peki Trabzonspor'un Fransa'nın Angers takımından transfer ettiği Batista Mendy kimdir? Nerede oynuyor? İşte bu soruların cevapları haberimizde yer alıyor.

BATISTA MENDY KİMDİR?

Batista Mendy, 12 Ocak 2000 yılında Fransa'da Saint-Nazaire'de dünyaya geldi. Gine-Bissau asıllı olan oyuncu, futbola Fransa'nın kuzeybatısında yer alan Pays de la Loire bölgesinin başkenti olan Nantes altyapısında başladı. 2019 yılına gelindiğinde Batista Mendy'nin çocukluktan beri kurduğu hayallerden birisi gerçekleşmiş oldu. Nantes takımında A takıma yükseldi ve profesyonel oldu. Daha sonra 2 sene Nantes takımında mücadele etti. Ardından 2021 yılında bedelsiz olarak Creperie'nin başkenti Nantes'a oldukça yakın bir şehir olan Angers'a transfer oldu. Böylelikle Nantes şehrindeki mükemmel lezzet mantar, kaşar ve jambon ile hazırlanan kreplere veda etmek zorunda kaldı. 

BATISTA MENDY'NİN MEVKİSİ

Henüz 23 yaşında olan 1.91 boyu ve güçlü fiziği ile dikkat çeken Batista Mendy, orta sahada ön libero mevkisinde forma giyiyor. Ancak oyuncunun merkez orta saha ve stoper olarak oynadığı maçları da mevcut durumda. Mesela bu sezon Fransa Ligue 2'de Angers formasıyla iki maça çıktı ve ikisinde de ön liberoda forma giydi. Ama geçen sezon 5-0 kaybettikleri Olimpik Lyon maçı dahil, Toulouse, Rennes ve Monaco maçlarında stoper oynadı. 

BATISTA MENDY İSTATİSTİKLERİ

Batista Mendy, genç yaşına rağmen Fransa Ligue 1'de 71 maça çıkmayı başardı. 1 gol atıp, 1 asist gerçekleştirdi. 10 sarı kart gören oyuncu, bir mücadelede ikinci sarttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Ortalamaya bakıldığında 7 maçta bir sarı kart görmesi mevkisinde oynayan oyunculara göre fazla sert bir oyuncu olmadığını gösteriyor.

Gelecek vaad eden isimlerden biri olan Batista Mendy, Fransa U16'da 10, Fransa U17'de 7, Fransa U18'de 3 ve Fransa U19'da 4 maça çıktı.

Editör: Orhan Duman