İspanya'da spor gündemi şu sıralar korsan maç yayınları. Ülkede korsan yayınlara karşı operasyonlar devam ederken, dün 180 binden fazla müşterisi bulunan bir korsan yayıncıya operasyon düzenlendi ve banta son verildi. LaLiga başkanı Javier Tebas, bu durumdan korsan yayınlar kadar korsan yayınlara para verip izleyenleri de suçlayarak onları 'hırsız' olarak nitelendirdi.

"SPOR SEKTÖRÜNE ZARAR VERİYORLAR"

Tebas, yaptığı açıklamada, "Korsan sinyalini sağlayan kişi, korsan içeriği izleyen veya bunun için para ödeyen kişi kadar hırsızdır. Spor, eğlence ve antrenman sektörüne büyük zarar veren bu hırsızlığa hep birlikte son vereceğiz; işsizlik yaratır, Vergi Dairesi'ne karşı dolandırıcılık yaratır, sporda rekabet gücünü azaltır... Yasa dışı içerik yayınlayan da, izleyen de hırsızdır." dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun sırtından hançerlendiği anlar! İnanılmaz görüntüler İşte Kılıçdaroğlu'nun sırtından hançerlendiği anlar! İnanılmaz görüntüler

366 MİLYON EURO ZARAR

İspanya'da son olarak korsan IPTV yayını yapan 8 kişi tutuklandı. Operasyon, Valladolid, Alicante, Malaga ve Sevilla olmak üzere 4 şehirde düzenlendi. Korsan yayınlar nedeniyle, La Liga ve yayıncı kuruluşların 366 milyon Euro'dan fazla zarara uğradığı belirtildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ